Nečekejte na advent. Se svíčkami a světelnými řetězy si můžete navodit sváteční atmosféru už v listopadu

Vánoční čas si jen málokdo umí představit bez nejrůznějších světelných dekorací a svíček. Ozdobná světýlka obzvláště v tmavých zimních dnech náš domov rozjasní a navodí sváteční atmosféru. V interiéru jsou skvělým doplňkem svíčky, které přidají i vhodnou sezónní vůni, pro výzdobu oken nebo exteriéru výborně poslouží nejrůznější LED řetězy, závěsy či sítě. Jejich obliba u Čechů neustále roste a v posledních letech s nimi rozhodně nešetří.

I když je ještě stále listopad, adventní čas je již skoro za dveřmi, a tak nastává ideální doba začít svůj domov převlékat do svátečního kabátku. I pokud je pro vás na plnou vánoční výzdobu ještě brzy, zkuste sáhnout alespoň po oblíbených světelných dekoracích. V sychravých a tmavých dnech a během dlouhých nocí působí kouzelně nasvětlený interiér i exteriér jako balzám na duši.

Plamínek svíčky kdysi zaháněl zlé duchy, dnes dodává pohodu

K Vánocům tradičně patří zapálené svíčky, a nejen ty na adventním věnci. Drobné plamínky dodávají domovu na útulnosti a v případě aromatických svíček jej pomáhají také svátečně provonět. Navíc jsou v naší kultuře přímo zakořeněné: o zimním slunovratu zapalovali ohně a svíce už staří Slované, kteří se tak chránili před silami temna. Ty totiž byly v den nejdelší noci nejsilnější.

Dnes se už zlých duchů noci bát nemusíme, ale i tak jsou pro nás světýlka a svíčky nedílnou součástí vánoční pohody a oblíbené jsou i u herečky Lucie Benešové. „Svíčky miluji a rozsvěcuji si je doma nehledě na roční období. Mám hrozně ráda hlavně ty voňavé, které podtrhnou celkovou atmosféru. O Vánocích si jich dopřávám ještě víc než obvykle, bez nich by to zkrátka nebylo ono. Také je ráda dávám jako dárek – jsou univerzální, potěší každého od babičky až po kamarádku,“ dodává herečka, která se na podzim stala novou tváří značky Astoreo.

Svítí okna, stěna i celá zahrada

Jakkoliv jsou zapálené svíčky jedním ze symbolů Vánoc a těší se velké oblibě, stále jde o potenciálně nebezpečnou výzdobu, kterou je nutné hlídat. Oproti tomu s pestrou škálou LED ozdob a řetězů si hlavu s bezpečností tolik lámat nemusíte. „Světelné LED dekorace jsou dnes na trhu dostupné v nejrůznějších tvarech, velikostech, barvách i efektech. Každý si tak najde to svoje. Tradičně oblíbené jsou LED řetězy, jimiž lze ozdobit interiér i exteriér. Některé menší řetězy a dekorace seženete i na baterie, tudíž u nich není potřeba hlídat dostupnost zásuvky,“ uvádí Petra Skácelová produktová manažerka z e-shopu Astoreo.cz.

Zatímco dříve svítící řetězy patřily spíše jen na vánoční stromek, dnes si jimi zdobíme okna, balkony, střechy i zahradu. Venkovní LED dekorace jsou velmi populární třeba ve Spojených státech, kde se s nimi rozhodně nešetří. Trend „světýlek, kam se podíváš“ ovšem v posledních letech sílí i v tuzemsku. Vedle klasických LED řetězů se na našich domech a pozemcích objevují LED závěsy či sítě tvořené stovkami až tisíci diodami, jimiž lze pokrýt třeba celou stěnu či plot nebo je rozprostřít přes stromy a keře na zahradě. Velmi elegantně působí i LED dekorace v podobě závěsných rampouchů, děti pak jistě potěší trojrozměrné svítící ozdoby ve tvaru hvězd, sněhových vloček či zvířátek.

LED ozdoby vydrží roky, příliš péče nepotřebují

U LED řetězů i dalších dekorací, které vyžadují napájení ze sítě, si při nákupu všímejte potřebného napětí a zvolte to správné podle svých možností. Pokud kupujete dekorace na ven, sáhněte jen po těch, které disponují stupněm krytí (IP ochranou) alespoň IP65, ještě lépe pak IP67. Kvalitní LED dekorace vám vydrží i několik let a nepotřebují ani příliš péče. Většinou stačí, když je po sezóně vyčistíte od případných nečistot, vysušíte a uskladníte na chladnějším suchém místě.

Pro sváteční a kouzelnou atmosféru

Světelný řetěz 160 LED venkovní /vnitřní

Oblékněte do světýlek nejen vánoční stromeček, ale třeba celou verandu. Světelný řetěz se 160 led diodami můžete použít uvnitř i venku. Celkem měří něco přes 17 metrů, délka části s diodami je dlouhá skoro 13 metrů. Napájení 230 V, barevná teplota teplá bílá. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 449 Kč

LED světelný řetěz solární

Chcete si krásně rozsvítit okolí domu nebo třeba balkon bytu, ale zásuvka je v nedohlednu, případně se vám příčí plýtvat elektřinou „jen“ na okrasu? Pak je pro vás jasnou volbou tento LED řetěz vybavený solárním článkem. Navíc nabízí zvýšenou odolnost vůči rozmarům počasí – diody jsou chráněny průhlednou měkkou hadičkou, kterou snadno omotáte třeba i kolem kmenu stromu na zahradě. Délka asi 10 m, doba svícení 6 až 8 hodin, barevná teplota teplá bílá. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 449 Kč

Nejekologičtější svíčka na světě

S vonnými svíčkami The Greatest Candle si dopřejete pravou sváteční atmosféru a zároveň pomůžete naší planetě. Svíčky se vyrábějí patentovanou recyklací rostlinných olejů, čímž se právem řadí mezi nejekologičtější svíčky na světě. Jejich vůně je skutečně úžasná a lze si vybrat z deseti druhů od sladké vánoční vanilky, skořice či květu darjeelingu až po osvěžující exotické mojito. Svíčka hoří až 55 hodin! Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 249 Kč

Luxus ve skle

Svíčky ve skleněném pohárku z řady Arôme jsou vyrobené z přírodního vosku. Díky luxusnímu provedené a balení v krásné krabičce jsou velmi vhodným dárkem. Interiér krásně ozáří a nádherně provoní, a to až po dobu 40 hodin. Na výběr je z několika vůní. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 149 Kč

Světelný řetěz s písmeny

LED řetězy dnes patří mezi základní vánoční dekorace. Tento kromě osvětlení interiéru umí také ozdobit váš domov jakýmkoliv milým heslem či vzkazem. Sestává totiž z 20 malých světelných krabiček a 85 destiček s písmeny a symboly, z nichž si můžete poskládat vlastní text. Řetěz je dlouhý 2,2 m a o napájení se starají 2 AA baterie, takže jej můžete zavěsit prakticky kamkoliv. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 219 Kč

LED světelný box 85 písmen

Tento zajímavý světelný prvek skvěle poslouží nejen na Vánoce, ale klidně celoročně – stačí jen obměnit nápisy. K tomu slouží sada 85 písmen a 9 symbolů, které jednoduše zasunete do drážek na přední straně a vytvoříte z nich text dle vlastní libosti. Díky napájení na baterie jej postavíte kdekoliv v interiéru. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 359 Kč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *