E.ON spouští globální kampaň na podporu elektromobility

Energetická společnost E.ON odstartovala kampaň na propagaci e-mobility. Kampaň je založená na příběhu vozů, od kterých by nikdo nečekal, že jezdí na elektřinu. Reklamní spot z dílny kreativní agentury Engine se točil přímo u vyschlého jezera El Mirage v Mohavské poušti v Kalifornii a dle reklamního sloganu při něm nebyla prolita ani kapka benzínu.

E.ON přináší na tuzemský trh globální kampaň zaměřenou na elektromobily a rozšiřování sítě nabíjecích stanic. „Společnost E.ON dlouhodobě patří v oblasti chystaného přechodu z konvenčních aut na elektromobily mezi evropské lídry. Cílem kampaně není prodej, ale rozšiřování povědomí o tom, že e-mobilita je směr budoucnosti a smysluplná aktivita, kterou E.ON dlouhodobě podporuje,“ říká Vladimír Vácha, tiskový mluvčí společnosti E.ON.

Hlavní poselství kampaně přináší půlminutový reklamní spot, jenž bude k vidění především na sociálních sítích Facebook a Twitter a v rámci online videoformátů na YouTube a dalších serverech. Tvůrcem spotu je kreativní agentura Engine a vše se v něm točí kolem elektřiny. Veškeré vozy, včetně těch s technikou, byly poháněny elektřinou a doplnily je elektrické drony. „Tvůrci filmu se tak drželi hlavní myšlenky spotu, že v elektřině je svoboda,“ vysvětluje Simona Bláhová z Marketingové komunikace E.ON. Kampaň bude doplňovat speciální landing page (www.eon.com/freedomiselectric), na níž bude k vidění minutu a půl dlouhá verze filmu, film o filmu a také další videa představující jednotlivá elektrická vozidla, mezi kterými je mimo jiné i nejrychlejší sériově vyráběná motorka Superbike Lightning nebo replika modelu AC Cobra z roku 1967.

Elektromobily by měly již v blízké budoucnosti převzít dominantní postavení v oblasti osobní dopravy. E.ON pracuje na vybudování celoevropské sítě ultrarychlých nabíjecích stanic. První komerční vzniká v blízkosti vytížené dálnice A3 spojující Frankfurt nad Mohanem s Norimberkem. V sousedním Německu spravuje E.ON již více než 4 000 nabíjecích míst a v České republice provozuje mimo jiné též rychlonabíjecí stanici u Vystrkova nedaleko sjezdu z dálnice D1, jež patří mezi nejmodernější v Evropě. „V současnosti v rámci rozvoje sítě dobíjecích stanic pracujeme na třech projektech v okolí páteřních silničních komunikací a ve velkých městech,popsal nejbližší plány rozvoje sítě nabíječek vedoucí útvaru Mobility services E.ON Miloslav Fialka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *