Výstavba nového plaveckého komplexu pokračuje. Termín otevření bude na podzim

Statutární město Brno na základě žádosti zhotovitele schválilo posun termínu otevření nového komplexu Bazénů Lužánky, a to na 1. října. Důvodů pro prodloužení termínu výstavby bylo hned několik.

Výstavba 25m bazénu spojená s rekonstrukcí uvnitř stávajícího 50m bazénu se dostala do problémů s dodržením termínu otevření především kvůli rozporu mezi původní projektovou dokumentací a skutečným stavem.

Dalšími závažnými důvody pro posun zprovoznění obou bazénů byly narušená statika, geologické poměry zeminy a havarijní stav původní akumulační nádrže. V neposlední řadě byla prokázána přítomnost azbestu (jeho odstranění pomocí speciálních technologií si vyžádalo téměř 2 měsíce prací navíc) a postupující koroze původní střechy 50m bazénu.

Z těchto zásadních bezpečnostních důvodů dojde k otevření obou bazénů 1. října, kdy se zákazníci mohou těšit na špičkový plavecký areál.

Komplex obou bazénů bude mít společný vstupní prostor, pokladny a šatny. Ty nové vznikly z bývalé části a zázemí stávajícího 50m bazénu v prvním nadzemním podlaží.

I přes uvedené problémy výstavba neustále intenzivně pokračuje. V současné době byly dokončeny práce na stropní konstrukci či montáž prosklených fasád a probíhá revitalizace okolních ploch včetně navýšení kapacity parkovacích stání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *