Křest knihy Milan Pacanda Jackyll & Hyde proběhne za účasti legend brněnského fotbalu

Ve čtvrtek 22. června se od 17 hodin v brněnském klubu Šelepka uskuteční křest rozhovorové knihy Milan Pacanda Jackyll & Hyde. Na akci se vedle autorky Moniky Býmové a Milana Pacandy představí i řada bývalých slavných hráčů brněnské Zbrojovky. Vstup pro veřejnost je zdarma.

Biografie popisující smutný příběh někdejšího obávaného snajpra Zbrojovky Brno či pražské Sparty přišla do prodeje koncem letošního února. K dostání je na e-shopu milanuvpribeh.cz a v kamenném prodeji exkluzivně v síti Knihy Dobrovský. „Kniha Milan Pacanda – Jackyll & Hyde, nám dělá obzvlášť velkou radost, protože je v letošním roce vůbec nejprodávanější sportovní knihou v naší síti,“ popisuje Ondřej Pýcha, marketingový ředitel sítě známého knihkupectví.

Autorka knihy Monika Býmová (dříve Čuhelová) pozorovala každodenní realitu bývalého talentovaného útočníka, jehož slibně se rozvíjející kariéru zhatilo zranění následované problémy s gamblerstvím či alkoholem, po dobu tří let. Kromě výrazného zájmu veřejnosti seznámit se blíže s Pacandovým příběhem ji těší i skutečnost, že biografie napomohla nastolit ve sportovním prostředí debatu o vzdělávání mladých sportovců v Česku.

Kniha čtenáři ukazuje, co způsobuje nulová osvěta v tématech finanční gramotnosti nebo duševního zdraví. Milanův příběh začal v 90. letech. Od té doby se toho obecně ve světě sportu hodně změnilo. Pokud se ale bavíme o systematickém všeobecném rozvoji sportovců v Česku, tady bohužel žádný zásadní posun nenastal. Pořád vychováváme skvělé sportovce, ale ne lidi, kteří v životě obstojí,“ uvádí Monika Býmová.

Knihu pokřtí hvězdy zlaté éry Zbrojovky

Slavnostní křest letošního sportovního bestselleru se uskuteční ve čtvrtek 22. června v brněnském klubu Šelepka v Králově Poli. Začátek programu je naplánován na 17 hodin. Moderovat jej bude redaktor České televize Ondřej Tomek.

Kniha bude na místě rovněž k dostání. Uskuteční se taktéž autogramiáda.

Svoji účast na akci přislíbily legendy Zbrojovky Brno v čele s Karlem Jarůškem, Karlem Kroupou, Josefem Hronem,Jindřichem Svobodou, Janem Polákem, Janem Marošim, Patrikem Holomkem, Pavlem Kobylkou, Petrem Čuhelem, Petrem Maléřem, Marcelem Cupákem, Liborem Zelníčkem, Petrikem Sieglem, Petrem Křivánkem, Zdeňkem Cihlářem, Danielem Břežným či Lubošem Maršálkem.

„Mám velkou radost, že účast potvrdilo tolik mých bývalých spoluhráčů, se kterými jsem toho na trávníku spoustu zažil. A samozřejmě trenér Karel Jarůšek, který se stane kmotrem knihy. Doufám, že dorazí i fanoušci. Moc se na to těším,“ uzavírá Milan Pacanda.

Vstup je zdarma. Na akci jste srdečně zváni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *