Zima zdaleka nekončí, zútulněte své domovy. Vsaďte na zemité barvy, hebké deky i hřejivé povlečení

Vánoční výzdoba naše domovy většinou společně se svátkem Tří králů opouští. Do jara je ale ještě daleko, a tak je leden ideální dobou převléknout interiér do méně svátečního, avšak vkusného zimního kabátku. Zahřejte svůj obývák bytovým textilem a prosvětlete tmavé dny světlými barvami. Mezi rozjasňujícími a útulnými hity vládne hořčicová, bordó nebo taupe. Nezapomeňte ani na ložnici, kde vám klidný spánek zajistí například modrá.

Mezi barevnými trendy v interiérech našich domovů se už několik let stabilně drží neutrální tóny v čele s bílou a šedou. Tyto barvy hrají hlavní role i v oblíbeném skandinávském a hygge stylu. Světlé neutrální barvy jsou ideální pro zimní období, a to i přesto, že se většinou řadí mezi chladné odstíny. Jejich velkou výhodou je totiž to, že dokážou interiér skvěle prosvětlit, navíc je lze kombinovat s širokou škálou doplňujících barev. Ty můžete využít v podobě výmalby menších stěnových ploch, velice snadno vám je ovšem do interiéru vnesou nejrůznější doplňky a dekorace – především ty textilní.

Zahřejte interiér bytovým textilem

Dopřát svému domovu každou sezónu trochu nový kabátek není právě s bytovým textilem vůbec složité ani drahé. A pro zimní období jsou textilní doplňky i dekorace jako stvořené, protože dokážou interiér zútulnit, zateplit a dát mu atmosféru poklidného komfortu. „Měkký a hřejivý bytový textil je jednou z hlavních součástí oblíbeného hygge stylu, který cílí na maximální zimní útulnost. Nechte se tímto trendem inspirovat a sáhněte po heboučkých přehozech na pohovku, křesla i postel, polštářcích různých tvarů i velikostí či kožešinkách,“ radí Daniela Jičínská, Brand manager Magnet 3PAGEN, který nabízí řadu produktů pro domácí pohodu.

Hitem mezi barvami je hořčicová, terakota či taupe

Jak už bylo řečeno, základními barvami hygge stylu jsou tóny bílé a šedé, aby ale takový interiér nepůsobil ploše, rozhodně doplňte tuto barevnou tapetu dalšími odstíny. Perfektní jsou přírodní, zemité barvy, případně něžnější pastelové tóny. Pokud rádi následujete současné trendy, zvolte odstíny žluté. „Žlutá barva je úžasně hřejivá, pozitivní, přátelská a s bílou i šedou se krásně doplňuje. Opravdovým hitem je v poslední době přírodnější odstín hořčicové žluté. Nejste-li proti tmavším tónům, můžete si vybrat i oranžovou, terakotu nebo bordó, která je kombinací hnědé a červené barvy, takže se k přírodním tónům skvěle hodí a dodává interiéru sofistikovanou hřejivost a dynamiku, aniž by působila příliš agresivně,“ dává tip Daniela Jičínská.

Další trendy barvou nejen pro doplňky, ale přímo i pro stěnovou výmalbu, je v současnosti tajemně znějící taupe. Jde o mix šedé a béžové, proto se jí v anglicky mluvících zemích říká také greige (ze slov „grey“, tedy šedá, a „beige“ – béžová). Tento netypický odstín si báječně rozumí s bílou, působí moderně a elegantně, a přitom útulně.

Neopomeňte ložnici

Když se řekne sezónní proměna interiéru, většina lidí si ji spojí s obývacím pokojem a na ostatní prostory pozapomene. Zkuste si tak letos vzít na mušku i svoji ložnici – vždyť v ní všichni trávíme mnoho hodin, byť spánkem. Právě kvalitu spánku může prostředí ložnice velmi ovlivnit. A není to jen o tom mít dostatečně velkou postel, matraci vhodné měkkosti či tuhosti a příjemný materiál povlečení. V ložnici byste se především měli cítit opravdu jako doma, měla by ladit s vaším vkusem, neměla by působit stísněně. Důležité je také v ní udržovat pořádek. Podstatnou roli hrají i barvy. Pro navození pocitu klidu a relaxace obvykle nejlépe poslouží šedá, modrá, žlutá a zelená. Chladnější ze zmíněných odstínů napomáhají rychlejšímu dosažení klidového režimu, žlutá je zase příjemně hřejivá a útulná. Pokud chcete z barevné palety získat pro klidný spánek maximum, vsaďte na kombinaci modré a žluté.

 

 

 

Oblékněte interiér do zimního hávu

 

Umělá kožešina

Jako přehoz na oblíbené křeslo, hřejivá podložka pod nohy nebo měkoučký kobereček před postel – plyšová kožešinka má řadu využití. A krom toho je krásným doplňkem každé domácnosti. Objednávejte v katalogu či na e-shopu magnet3p.cz, odkaz zde.

Cena: 569 Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekorativní polštář „Květina“

Elegantní a sametově jemný dekorační polštářek ve tvaru květiny okamžitě zútulní váš interiér. Dostupný v několika barvách, nebojte se je tedy kombinovat. Průměr 40 centimetrů. Objednávejte v katalogu či na e-shopu magnet3p.cz, odkaz zde.

Cena: 459 Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povlečení na jednolůžko „Magnólie“

Elegantní povlečení v uklidňující šedé barvě s bílými květy magnólie vykouzlí ve vaší ložnici příjemně relaxační atmosféru a díky svému designu jí dodá nádech luxusu. Mikrovlákno v zimě příjemně hřeje, v létě zase chladí, je stálobarevné a nenáročné na údržbu. Objednávejte v katalogu či na e-shopu magnet3p.cz, odkaz zde.

Cena: 999 Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oboustranný přehoz

Na jedné straně elegantní arabesky, na druhé straně uklidňující královská modř – stačí otočit! S tímto elegantním přehozem z hedvábného mikrovlákna můžete své posteli snadno obměňovat vzhled. A v obzvlášť chladných nocích oceníte možnost další vrstvy přikrytí. Objednávejte v katalogu či na e-shopu magnet3p.cz, odkaz zde.

Cena: 769 Kč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *