Zamilovaný vzkaz na tričku nebo vlastnoručně upečený moučník. Lidé jsou po pandemii na Valentýna kreativnější

Vlastnoručně připravená večeře či sladký moučník, tradiční květiny, čokoláda svíčky. Způsobů, jak potěšit milovanou osobu na Valentýna, je celá řada. A Češi i Češky si navíc na valentýnských dárcích dávají čím dál více záležet, ať už jde o zážitky, nebo třeba dárek připravený na míru obdarovanému. Vzhledem k tomu, že kvůli pandemii většina lidí oslaví Valentýna doma, hodí se do romantiky obléci i samotný interiér. Třeba s luxusním saténovým povlečením si můžete lásku vyznávat celý únor.

Ačkoliv za tradiční „lásky čas“ je v našich končinách považován květen neboli máj, řada zejména mladých lidí ráda slaví i únorový Valentýn. Jeho oslavy ale v posledních dvou letech zasáhla pandemie covidu-19, a tak zamilovaní vyměnili návštěvy restaurací nebo romantické pobyty za soukromí svých domovů. Podle loňského průzkumu Equa Bank se chystalo celých 60 % zamilovaných oslavit Valentýna právě romantickou večeří v domácích podmínkách. Před koronavirem přitom stejný plán mělo jen 41 % lidí.

 „Překvapit partnera či partnerku vlastnoručně připravenou večeří patří mezi jednu z velmi oblíbených forem oslavy svátku svatého Valentýna. Obzvláště ženy také rády nejen svému milému, ale třeba i celé rodině rády upečou něco sladkého. Populárními a tradičními dárky jsou samozřejmě květiny, čokolády a bonboniéry nebo oblečení a spodní prádlo. Hlavně ženy ovšem potěší třeba také kosmetika, šperky, ale i milé drobnosti jako vonné svíčky nebo dekorace do domácnosti,“ uvádí Magda Jandová, brand manažerka e-shopu Astoreo.cz, který nabízí nejen produkty pro domácí pohodu, ale i řadu dárků pro mnoho příležitostí.

Sílí trend neotřelých, kreativních dárků

Podle různých průzkumů se však vedle tradičních dárků prosazují i ty méně obvyklé. Například v loňském průzkumu společnosti MasterCard se 36 % českých respondentů přiznalo, že vymýšlení dárků k Valentýnu věnuje více úsilí než dříve, a stejný podíl respondentů prozradil i to, že jejich plány jsou v daném roce daleko kreativnější. „Lidé si během pandemie často uvědomili důležitost partnerských vztahů, a tak chtějí svou lásku vyjádřit originálně a osobitě. K tomu jsou ideální personalizované dárky, které jsou jednak unikátní, jednak ukazují, že dárce obdarovaného dobře zná, ví, co mu udělá radost nebo co jej zajímá,“ říká Magda Jandová.

Zahalte do romantiky i svůj domov

Máte svátek zamilovaných rádi a chcete si atmosféru plnou lásky dopřát třeba po celý únor? Oblečte svůj domov do romantického kabátku! Po mnohdy poněkud depresivním lednu si váš domov ostatně nějakou tu změnu zaslouží. Vsaďte na svíčky, řezané květiny ve váze nebo romantické vzory na polštářcích, přehozech a povlečení. „Luxusní saténové povlečení například v růžové nebo vínové barvě v mžiku promění atmosféru ve vaší ložnici na láskyplně intimní. Lesklý a hladký materiál lahodí oku, a nadto je mimořádně příjemný na omak. Satén navíc vyniká termoregulací, takže vás i v pokračující zimě skvěle zahřeje,“ dává tip Magda Jandová.

Tip: Valentýnský čokoládový dort s jahodami

 

Na korpus:                                           Na krém:

2 hrnky kvalitního kakaa                           250 g jahod + dle potřeby na dozdobení

3 hrnky hladké mouky                              400 g másla

2 a ½ hrnku cukru krystal                         7 hrnků cukru moučka

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody                                               Na polevu:

½ hrnku rostlinného oleje                         ½ hrnku hořké čokolády

1 a ¼ hrnku zakysané smetany                 4 lžíce másla

1 a ½ hrnku silné kávy

5 větších vajec

1 lžíce vanilkového extraktu

Vymažte dortovou formu a poprašte stěny trochou kakaa. Suché suroviny na korpus dobře smíchejte v míse. V druhé míse promíchejte olej, zakysanou smetanu, kávu, vejce a vanilkový extrakt. Přidejte k suchým surovinám a vymíchejte těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Těsto slijte do formy a pečte asi 50 až 55 minut. Zkontrolujte, že je těsto hotové, dřevěnou špejlí. Nechte lehce vychladnout, vyklepněte z formy a dejte korpus zcela zchladnout.

Připravte si krém. Nahrubo nasekejte jahody a v mixéru z nich vymixujte jemné pyré. Máslo nechejte změknout a rozšlehejte. Vsypte polovinu přesátého moučkového cukru, pečlivě smíchejte, poté dodejte druhou polovinu. Přidejte jahodové pyré a vyšlehejte do lehkého krému.

Korpus podle výšky rozdělte na poloviny, třetiny nebo čtvrtiny. Mezi každou vrstvu rovnoměrně rozdělte krém, spojte a lehce krémem potřete i vrch a boky dortu. Dejte na 40 minut do lednice. Mezitím si připravte čokoládovou polevu rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Míchejte, dokud poleva není hladká, dejte 5 minut zchladnout a poté ji nalijte na vršek dortu. Pokud část steče i na boky, nevadí. Nechejte polevu 15 minut tuhnout a nakonec dort dozdobte celými jahodami. Pokud vám zbyla poleva, můžete do ní jahody z poloviny namočit.

 

 

Zamilované dárky od srdce

Trička s vlastní výšivkou

Jedinečný personalizovaný dárek potěší každého. Vyšité jméno nebo láskyplná přezdívka doplněná něžnou výšivkou srdíčka promění i obyčejné tričko v opravdový zamilovaný dárek od srdce. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena pánské tričko: 249 Kč

Cena dámské tričko: 249 Kč

Odkaz na produkty: zde a zde

 

 

 

 

 

 

 

 

Forma na dort srdce

Láska prochází žaludkem. Překvapte své milované od srdce upečeným moučníkem. Forma značky Zenker vás přesvědčí svou vysokou německou kvalitou a funkčností.  Nepřilnavý povrch ILAG Special zaručí snadné vyjmutí dortu z formy. Teplotní odolnost do 230 °C. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 289 Kč

Odkaz na produkt zde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saténové povlečení LUXURY COLLECTION s proužkem

Zabalte sebe i drahou polovičku do luxusu. Saténové povlečení s proužkem z luxusní řady vyniká decentním leskem, je pevné, hřejivé a velmi příjemné na dotek. Povlečení se nemačká a snadno se žehlí. Vyrobila česká společnost Kvalitex. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 839 Kč

Odkaz na produkt zde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrnky porcelánové Srdce

Dva vyladěné hrnečky s ladícím motivem srdcí jsou skvělým dárkem pro kohokoliv, komu chcete dát najevo svou lásku. Obdarovaný tak na vás bude myslet při každé ranní kávě či čaji. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 169 Kč

Odkaz na produkt zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *