Přivítejte doma léto stylově: Bytový textil se postará o levnou a rychlou proměnu interiéru

Každý interiér se za čas okouká a slušela by mu změna. Nechcete v současné napjaté době zbytečně utrácet za nové židle, sedačky či jiné dekorace? O levnou, rychlou a snadnou obměnu interiéru se postará bytový textil. Pro letní sezónu se zaměřte na vzdušné, lehké a světlé textilie. Trendy barvami jsou pro letošní jaro a léto hlavně světlé odstíny modré a zelené, vzorům vládnou ty inspirované přírodou.

Základem příjemného interiéru, ve kterém vás bude bavit bydlet, je vhodně zvolený bytový textil. Bez záclon, závěsů, polštářků, přehozů a dalšího textilu bude váš byt či dům působit studeně a nezabydleně. Samozřejmostí by pak mělo být styl a materiály bytového textilu během roku obměňovat. „Na jaře a v létě budou domovu slušet svěží barvy a květinové vzory a jemné, vzdušné materiály. Ty prostor odlehčí a zchladí, pozor jen na přílišnou strohost. Na podzim a v zimě jsou naopak ideální tmavší, zemité barvy a hutnější materiály jako silnější tkaniny nebo kožešinky, které domovu dodají hřejivou atmosféru a příjemně vás pomyslně zabalí,“ uvádí Magda Jandová, brand manažerka e-shopu Astoreo.cz, který nabízí produkty pro útulný domov a najdete na něm i širokou škálu bytového textilu nejrůznějších stylů.

Výměnou bytového textilu dosáhnete rychlé a snadné obměny svého interiéru. A velkou výhodou, zvlášť v současné finančně nelehké době, je i to, že jde o obměnu levnou. „Pokud se vám už okoukala sedačka v obýváku, ale nechcete utrácet za novou, kupte si na ni pěkný potah v sezónních barvách nebo vzorech. Poslouží i různé plédy a dečky, vše pak můžete sladit s novými povlaky na polštářky. Potahem vylepšíte i unavené židle, starší stůl proměníte ubrusem,“ popisuje Magda Jandová.

Trendy v barvách ovládla modrá, zelená a žlutá

Díky širokému výběru není dnes vůbec problém bytový textil v celé místnosti nebo rovnou celém interiéru (a potažmo i exteriéru) sladit. Dobře se kombinuje například koberec se závěsy, přehozy a polštářky. „Dostupné jsou dokonce i celé kolekce, kdy jsou různé druhy bytového textilu vyvedeny ve stejném provedení,“ dává tip Magda Jandová. Opakující se prvek dodá interiéru sjednocující linku. Ladit můžete nejen barvy a odstíny, ale i vzory.

Rádi se při ladění barev a vzorů necháváte inspirovat nejnovějšími trendy? Hvězdami mezi interiérovými barvami pro letošní léto budou zejména světlejší tóny modré a zelené, ale třeba i žlutá, a to v odstínech od světlé máslové přes tmavší a přírodní narcisovou žlutou až po sytou zlatavě žlutou, která připomíná slunce. Ze vzorů letos pofrčí nejrůznější motivy inspirované přírodou, na popularitě ale neztratí ale vintage nebo provence styl.

Letní povlečení? Bavlna a světlé barvy vedou

Při redekoraci domova se nezaměřujte jen na obývací pokoj, ale i ložnici. V prvé řadě se vrhněte na lůžkoviny. S nástupem teplých měsíců dejte sbohem flanelovému povlečení a froté prostěradlu, s nimiž byste se v posteli zbytečně potili. Pro nastávající sezónu zvolte chladnější textil, ideálně bavlnu, která příjemně chladí. Chladivé vlastnosti nabízí i satén a také len. Ten umí i výborně odvádět vlhkost. Co se týče barev, sáhněte po světlých barvách a nebojte se vzorů, které do ložnice vnesou vzdušnou a pozitivní atmosféru. Pokud rádi styl povlečení obměňujete, ale nechce se vám utrácet za několik nových kousků, podívejte se po povlečení, které nabízí z každé strany jiný vzor. A aby se vám dobře spalo i během krátkých letních nocí, poohlédněte se po zatemňovacích závěsech. Díky nim vás sluneční paprsky nevzbudí zbytečně brzy.

Aby domov nebyl fádní

Potah na sedačku Malaga 3místný

Potah z kolekce bytového textilu Malaga nejen skvěle ochrání vaši sedačku, ale navíc během pár minut promění její vzhled. Je extrémně pružný a velmi snadno se přizpůsobí. Potah jednoduše natáhnete a v mezerách zafixujete přiloženými pěnovými válečky. Dostupný v šesti barvách. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 1899 Kč

Odkaz na produkt zde.

Další bytový textil z kolekce Malaga zde.

 

 

Potah na židli s potiskem

Stylový doplněk, který je zároveň praktický? Potah na židle! Nejen, že skvěle vypadá, ale navíc vaše židle chrání před poškozením nebo ušpiněním. K dostání v různých variantách potisku. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 249 Kč

Odkaz na produkt zde.

Zatemňovací závěs Home Elements

Zatemňovací závěs HOME ELEMENTS váš domov nejen zútulní, ale také zajistí, že vás sluneční paprsky brzkých letních rán nevyženou z postele předčasně. Díky všitým kroužkům je ihned připravený k pověšení. Je ušitý z kvalitního polyesteru v gramáži 230 g/m2, který zajišťuje dlouhou životnost. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 499 Kč

Odkaz na produkt zde.

Povlečení Provence Viento

Povlečení PROVENCE VIENTO ve venkovském stylu zaručeně splní i ty nejnáročnější požadavky na kvalitní spánek. Je velmi hebké na dotek a díky kvalitní bavlně dlouho vydrží. Je oboustranné, takže můžete vzhled své ložnice snadno proměnit: z jedné strany má něžný květinový vzor, z druhé stylové proužky. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 1539 Kč (dvoulůžko)

Odkaz na produkt zde.

Potah na křeslo ušák s podsedáket Malaga

Potah na křeslo ušák s podsedákem Malaga je nejen praktický, ale dokáže provést okamžitou a příjemnou změnu ve vašem domově. Je dokonale strečový a velmi snadno se vašemu sedacímu nábytku přizpůsobí. Křeslo rázem vypadá skvěle a navíc je chráněné před poničením. Balení obsahuje 1 ks potahu na křeslo a 1 ks potahu na podsedák. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 1599 Kč

Odkaz na produkt zde.

Další bytový textil z kolekce Malaga zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *