Úspěšný a vydělávající web může dnes založit kdokoliv. Jak na to, poradí začátečníkům nová kniha

Vytvořit vydělávající online projekt může být pro člověka bez potřebného know-how těžko dosažitelným cílem. Nově vycházející kniha Tvorba vydělávajícího webu krok za krokem však pomůže se splněním této mise komukoli, včetně laiků a lidí bez znalostí a zkušeností v online marketingu. Autorem publikace je affiliate síť Dognet.cz, která se opírá o více než sedmileté zkušenosti s působením na evropském trhu.

Příručka pro snazší začátky

Úspěch online projektu závisí mnohdy na detailech. Důležité je vyvarovat se v počáteční fázi zbytečných chyb. Jako ideální opora může v tomto ohledu sloužit právě nově vycházející kniha Tvorba vydělávajícího webu krok za krokem.

Spíše než u ostřílených tvůrců najde tato publikace uplatnění v rukách začátečníků. „Obsah jsme konzultovali s desítkami odborníků a také s více než třiceti laiky bez jakýchkoli zkušeností s tvorbou webu nebo online marketingem. Všechno proto, aby byla kniha srozumitelná opravdu pro každého,” konstatuje Hana Čajková, autorka knihy, která se už na jedné publikaci sítě Dognet podílela.

Na téměř 200 stranách a v 21 kapitolách naleznou čtenáři jednoduché teoretické návody, praktické tipy i cenné rady zkušených odborníků z praxe. Dozví se kupříkladu, jak celý projekt od počátku efektivně nastavit, které nástroje je nejvhodnější využít, či jakým způsobem tvořit obsah a přitáhnout k sobě čtenáře. Kniha rovněž majiteli ukáže cestu k tomu, jak může ze své webové stránky finančně profitovat.

Efektivním nástrojem může být v tomto směru affiliate marketing. Ten je založený na spolupráci partnerů (publisherů) s inzerenty v rámci produktových propagačních kampaní. Právě tento komerční nástroj se může stát pro tvůrce nových webových projektů zásadním zdrojem finančních příjmů.

Vzdělávání publisherů i inzerentů

Nově publikovaná kniha je již šestým počinem z dílny affiliate sítě Dognet.cz a navazuje tak na úspěšné tituly jako například Online marketing a tvorba vydělávajícího webu nebo 123 tipů pro online a affiliate marketing. „Naším dlouhodobým posláním je edukovat trh a ukazovat příležitosti affiliate marketingu nejen odborníkům, ale i běžným lidem,” říká Štefan Polgári, Managing Director affiliate sítě Dognet.cz, která disponuje stovkami affiliate kampaní známých českých e-shopů.

Firma si od vydaných knih slibuje nejen zvýšení zájmu veřejnosti o affiliate marketing, ale i to, že jí pomůže přivést nové inzerenty i kreativní publishery. „Pro inzerenta je klíčové, aby měl v affiliate kampani kvalitní partnery, kteří dají propagaci přidanou hodnotu. A také aby v konečném důsledku dávala kampaň inzerentovi ekonomický i strategický smysl. Proto v Dognet neustále pracujeme na tom, abychom poskytovali co nejlepší služby klientům i publisherům,” popisuje Roman Dobiáš, Country Manager Dognet.cz pro Českou republiku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *