Tipy na víkend v Plzni: prohlídky letadel, vlaků a dobré jídlo

Poslední červencový víkend si v Plzni užijí především milovníci silných strojů. Mimořádně bude přístupné depo kolejových vozidel a po delší pauze se v sobotu otevírá Hangár 3, kde jsou vystavené historické letouny. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří si rádi zkouší originální chutě, protože pro ně chystají pestrý výběr kuchaři na festivalu Street food Plzeň.

Prohlídka depa kolejových vozidel

Kdy: 25. a 26. července

Mimořádnou příležitost prozkoumat jindy nepřístupné depo kolejových vozidel v Plzni mají návštěvníci o víkendu 25. až 26. července. Komentovaná vyjížďka vlakem startuje na hlavním nádraží a představí místa, kde se dodnes servisují vlaky, točnu, myčku i čerpací stanici pro lokomotivy. Prohlídka depa je součástí festivalu Industry Open, který po celé léto představuje zajímavé technické památky v Plzni.

Letecké muzeum Hangár 3

Kdy: 25. července

Na letišti v Líních u Plzně mohou milovníci letadel obdivovat bohatou sbírku letuschopných strojů včetně legendární Spitfire Mk.XVI, která se stala symbolem bojů o Británii za druhé světové války. Návštěvníky leteckého muzea Hangár 3 čeká také 3D expozice věnovaná plzeňskému a československému letectví, událostem letecké války na Plzeňsku v letech 1943-1945 či letcům z Plzeňska bojujícím v řadách britské RAF.

Street Food Plzeň

Kdy: 25. července

Chutě z celého světa mohou ochutnat návštěvníci akce Street Food Plzeň na jediném místě, na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Nabídka jídel zahrnuje asijskou kuchyni, smažené speciality z Brazílie, veganské burgery, tradiční belgické wafle ale i opravdové speciality jako šnečí kaviár. Nebude chybět nabídka točených piv a kávy. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *