Podzimní Futured Dribbble Meetup představí téma work-life balance. Přinese přednášky odborníků i diskuzi se CEOs

Pod záštitou celosvětové designérské komunity Dribbble se v druhé polovině září v Brně po roce opět uskuteční Futured Dribbble Meetup. Akce určená nejen designérům z Česka a Slovenska se letos zaměří na téma work-life balance. Na panelové diskuzi a přednáškách vystoupí hned několik zástupců zvučných značek, jako například Kiwi.com, productboard či Toptal.

Meetup určený nejen designérům pořádá vývojářská agentura Futured pod záštitou Dribbble 25. září v Brně. Setkání se uskuteční v prostorách Impact Hubu Brno, které pojmou až dvě stovky návštěvníků. „Jako hlavní téma jsme pro letošek zvolili work-life balance. Nejen my si totiž uvědomujeme, že přetěžování zaměstnanců i managementu a práce přesčas firmě v konečném důsledku škodí. Takový přístup přináší pouze krátkodobě lepší výsledky výměnou za zvýšenou fluktuaci v budoucnu,“ říká Lukáš Strnadel, CEO Futured.

O vyvážení práce a osobního života přitom nebude na Futured Dribbble Meetupu hovořit jen on. Pozvání na odborné přednášky přijalo hned několik zvučných jmen oboru. „O designérském egu tak bude ve své přednášce mluvit Martin Jancik, UX Designer Lead z Kiwi.com. Na růstový design se pak zaměří Product Designer Kristofer Filip ze start-upu productboard, který má našlápnuto stát se prvním českým jednorožcem, tedy firmou s hodnotou miliardy dolarů,“ uvádí Lukáš Strnadel.

Třetím potvrzeným přednášejícím je pak Luboš Volkov, Lead Designer americké společnosti Toptal, která sdružuje talenty z byznysu, designu i technologií z celého světa a která je jednou z největších společností pracujících formou remote workingu. Za sebou má práci pro brandy jako Netgear, United Health Care či Chrysler. Jeho blok se zaměří právě na to, jak bude v budoucnu vypadat práce na dálku.

Na přednášky špičkových designérů naváže panelová diskuse. Té se zúčastní čtveřice šéfů firem napříč oborem – Lukáš Strnadel za pořádající agenturu Futured, dále pak Martin Půlpitel z agentury Ackee, Josef Hos z Webnode a Tomáš Urbánek z kreativní agentury Triplebang. Účastníci akce budou mít v rámci panelové diskuze jedinečnou možnost nahlédnout na problematiku z úhlu pohledu různých společností a zeptat se jednotlivých CEOs nejen na jejich zkušenosti s životem a prací designéra v Česku, ale třeba i na to, jaké to je spolupracovat s brandy s celosvětovou působností.

„V moravském měřítku – a věřím, že i v celorepublikovém – bude akce jedinečná a všem lidem napříč oborem nabídne unikátní příležitost nahlédnout na vývoj aplikací očima odborníků. Přednášky povedou tuzemské špičky v oblasti designu, panelová diskuze s CEOs je pak událostí, která se hned tak znovu neuskuteční. Šanci popovídat si s šéfy velkých brandů by si proto designéři neměli nechat ujít,“ dodává Lukáš Strnadel.

Vstup na meetup, který bude probíhat 25. 9. 2020 od 16 do 22 hodin, je zdarma. Předpokládaná kapacita eventu je 200 návštěvníků. Nedílnou součástí bude i neformální networking nad dobrým jídlem a pitím. Registrovat se je možné přes portál eventbrite.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *