Packy místo lajků. Sociální síť pro zvířata Animal Breath propojí chovatele a pomůže útulkům i ztraceným psům

Přestože konfrontace názorů, debaty nad politickými tématy nebo sdílení fotografií ze soukromí jsou dnes zcela běžné činnosti, ne každý sociálním sítím propadl. Jiné je to ale s domácími mazlíčky. Jejich fotografie sdílejí majitelé rádi a na Facebooku i Instagramu bychom našli tisíce čistě zvířecích profilů. Nyní se zvířecím milovníkům otevírá nový svět – přichází totiž sociální síť Animal Breath zaměřená čistě na domácí mazlíčky.

Ať už máte pejska, kočku, králíka, morče, nebo třeba pavouka, Animal Breath nabízí prostor, kde se lidé mohou spojit s dalšími majiteli podobných zvířat a vyměňovat si zážitky, videa či fotografie svých čtyř, dvou i vícenohých přátel. Zvířecí síť je prozatím koncipovaná pro 12 druhů zvířat i s možností volby konkrétní rasy, další druhy ale stále přibývají. Svůj profil tak může mít čivava i poník. Kromě vytvoření fotogalerie zvířete se majitel díky tematickým skupinám může spojovat s podobně založenými lidmi a diskutovat s nimi nad radostmi i starostmi se svým mazlíčkem.

Právě budování komunity majitelů zvířat byl jeden z důvodů, proč Animal Breath vznikl. „Postupně navíc vytváříme platformu, kde majitelé najdou vše, co je zajímá a co k chovu potřebují. Připravujeme encyklopedii plnou informací, rady odborníků, seznam nejbližších veterinářů či služeb a akcí pro konkrétní zvíře v jeho okolí,“ popisuje zakladatel Animal Breath Jakub Zajíček.

Cílem podle Zajíčka je, aby chovatelé našli vše jednoduše, rychle a na jednom místě. Kromě webové verze si proto každý může zdarma stáhnout aplikaci Animal Breath přímo do svého telefonu. Aplikace už nyní propojuje několik tisíc majitelů a každým dnem jejich počet narůstá.

Aplikace pro ztracené psy

Přestože Animal Breath nabízí především zábavu a informace, je aplikace velmi užitečná i ve chvíli, kdy se majitelům ztratí pes. Od začátku letošního roku totiž platí povinnost označování psů identifikačním čipem, a právě s kódy z těchto čipů aplikace pracuje.

„Identifikačním čipem je dnes označena většina psů. Problém je v tom, že zatím neexistuje centrální databáze, kam by se očipovaní psi mohli registrovat. Údaje jsou proto zaznamenány v řadě různých menších databází podle toho, kam je majitel či veterinář zapsal. Aplikace Animal Breath se ale umí spárovat se všemi dostupnými databázemi, prověřit je a nálezci promítnout dostupné informace o majiteli psa, ať už je zapsán kdekoli,“ popisuje spolutvůrce sítě Filip Zajíček. Aplikace je tak přínosná nejen pro samotné majitele, ale například i pro odchytové služby, policii a další instituce, které se ztracenými psy nejčastěji zabývají.

Na pomoc útulkům

Hledáním zaběhnutých psů ale pomoc pro zvířata u Animal Breath nekončí. Další přesah sociální sítě, který tvůrci připravují, se týká psích útulků. Pro ně bratři Zajíčkovi v rámci Animal Breath připravují ucelenou platformu, kde budou útulky moci zařazovat psy do databáze, která podle zvolených parametrů propojí zvířata a jejich původní, případně nové majitele. Zájemcům o pomoc navíc umožní na jednotlivé psy finančně přispět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *