Investor Jiří Hlavenka vstupuje do start-upu mySASY. Revoluční systém pro sportovce míří do zahraničí

Investor Jiří Hlavenka, který díky prodeji svého podílu v Kiwi.com provedl jednu z nejúspěšnějších investic v historii Česka, kapitálově vstupuje do české společnosti mySASY. Ta vyvíjí a provozuje revoluční diagnostický systém s cílem změnit svět sportovního tréninku, který v Česku a na Slovensku využívá i řada vrcholových sportovců. Mezi uživatele patří například atletky Zuzana Hejnová či Kristina Mäki. Nově získaná investice pomůže tuzemské firmě s expanzí na globální trhy.

Systém mySASY poskytuje sportovcům komplexní informace o efektivitě tréninku. Díky unikátním inovacím v technologii i přístupu poskytuje významný přínos pro sportovce na všech výkonnostních úrovních. „Jak profesionální, tak hobby sportovci si dnes zvykli používat zcela běžně hodinky, náramky a aplikace typu Strava, Runtastic a další ke sledování tréninkového zatížení. Ty jim však pořád neřeknou to, co je pro všechny sportovce nejdůležitější – jaký byl skutečný efekt tréninku na jejich organismus. mySASY jim dává možnost netrénovat naslepo, ale naopak přesně vědět, kdy v tréninku přidat a kdy se začít šetřit,“ popisuje zakladatel společnosti Radim Šlachta.

Revoluční funkcí mySASY je možnost stanovení takzvaného Tréninkového profilu. „Sportovec již po prvních 15 dnech používání aplikace zjistí, jaká je jeho celková dispozice zvládat zatížení a odolávat únavě. Právě únava zásadně ovlivňuje to, jak by měl dlouhodobě vypadat správný individuální trénink,“ doplňuje Šlachta.

Systém již využívají tisíce uživatelů především v Česku a na Slovensku, kde má mySASY první zastoupení. Aplikace již pomáhá ke zvýšení výkonnosti řadě úspěšných sportovců. K ambasadorům značky patří atletky Zuzana Hejnová a Kristina Mäki, tuzemští nejlepší triatlonisté Romana Gajdošová, Jan Čelůstka či Tomáš Renč, cyklista Tomáš Bábek a silná skupina slovenských olympioniků, které zastupuje například kanoista Alexander Slafkovský, biatlonistka Paulina Fialková či olympijský vítěz Matěj Tóth. Svolení prezentovat spolupráci má mySASY také od triatlonového, atletického, veslařského či biatlonového svazu.

Projekt cílí na celosvětové rozšíření

Aktuálně je cílem start-upu realizace dalšího technologického vylepšení, jež by mělo spočívat především ve funkčním propojení systému mySASY se zmiňovanými technologiemi a systémy pro monitoring zatížení. Tímto spojením se dále posune využitelnost a unikátnost českého vynálezu a nastartuje cesta na mezinárodní scénu sportovní analytiky a řízení tréninku.

Logickým krokem je tak expanze do zahraničí. „mySASY vnímám jako skutečný vynález, objev přetavený do komerční praxe jako první na světě. Produkt má navíc ověřenou funkčnost, nadšeně jej používají špičkoví sportovci a mají s ním výsledky. Je to globální produkt, je užitečný pro sportovce z Japonska stejně jako z Dánska, a právě sem směřuje investice – na jeho celosvětové rozšíření,“ vysvětluje investor Jiří Hlavenka, jehož jméno v poslední době rezonuje zejména v souvislosti s jeho odchodem z Kiwi.com.

mySASY staví na unikátním know-how sportovní diagnostiky

Společnost mySASY založil v roce 2016 Radim Šlachta. Základní ideou bylo využít jeho originální know-how získané v oblasti sportovní diagnostiky v průběhu působení v akademické i komerční sféře a přenést z laboratoře do každodenní sportovní praxe metodiku takzvané spektrální analýzy variability srdeční frekvence. Na rozjezdu projektu se podílel vedle zakladatele i jeho bratr Marek Šlachta s celoživotními zkušenostmi z oblasti IT a specialista na matematické systémy Ondřej Spilka, kteří pomohli stavět základy potřebné technologické infrastruktury. Investičně projektu v jeho začátcích pomohl Potysz Health Fond.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *