Moře chutí se vrací. V září odstartuje druhý ročník festivalu Prague mussel week

Ve dnech 21. až 27. září Česko opět zaplaví moře chutí. Nejen do hlavního města se ve svém druhém ročníku vrátí úspěšný food festival Prague mussel week, který uvede příznivce dobrého jídla do delikátního světa holandských slávek. Zájemci si letos nově budou moci vychutnat mušle kromě Prahy i v dalších krajích. Stačí jim vygenerovat si voucher na webu akce, oproti loňsku bude moci každý nově využít 1+1 porci slávek zdarma.

Čtrnáct tun slávek dovezených přímo z Holandska, 36 zapojených pražských restaurací a 13 055 uplatněných voucherů. To jsou jen některé z úspěchů pilotního ročníku food festivalu Prague mussel week, který loni na podzim přivezl do Prahy chuť moře a ukázal Čechům, že mušle nejsou výstřelkem pro smetánku, ale zdravou a chutnou potravinou vhodnou na každý stůl. Kvalitní slávky z holandského Yerseke zaplaví tuzemské restaurace i letos. Druhý ročník Prague mussel weeku se odehraje ve dnech 21. až 27. září.

Zájemci si opět mohou na webu festivalu praguemusselweek.cz zdarma vygenerovat voucher. Oproti loňsku bude nově vystaven na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. S voucherem poté mohou lidé zamířit do několika desítek pražských restaurací ve třech cenových kategoriích: Luxury (luxusní restauranty), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu). „Nově ovšem přibude i čtvrtá kategorie Out of Prague, do nového ročníku se totiž zapojí i restaurace mimo hlavní město. Rádi bychom festival rozšířili nejen do dalších velkých měst, ale i do zajímavých turistických destinací. Aktuálně tak jednáme s restauracemi například v Brně či Špindlerově Mlýně,“ prozrazuje druhou z hlavních letošních novinek Jan Škoda, corporate PR & Marketing Manager společnosti HOPI HOLDING, a. s., jež festival pořádá.

Proč ochutnat slávky?

Tak jako všechny mořské plody jsou slávky především mimořádně zdravé. Díky Prague mussel weeku budete mít možnost ochutnat maximálně čerstvé slávky prvotřídní kvality. Od holandských producentů z města Yerseke do Prahy doputují již za 18 hodin od výlovu. V zapojených restauracích se jejich přípravy zhostí zkušení šéfkuchaři a zájemcům se tak nabídne pestrá paleta chutí. Loni se například podávaly slávky s estragonem a nakládanými houbami, slávky po baskicku s chorizem, slávky s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *