Firmy řeší výuku cizích jazyků online, kurzy pro zaměstnance v karanténě nechtějí přerušovat

Firmy reagují na opatření vlády v důsledku pandemie koronaviru a poptávají online kurzy jazyků. Zájem o výuku přes Skype a jiné nástroje vzrostl o více než 50 procent. Vyplývá to z aktuálních statistik přední jazykové školy Lingua Centrum. Navíc má kontinuální pokračování výuky na zaměstnance ve složité situaci zklidňující efekt.

Přesun výuky do virtuálního prostředí je současným trendem. Aktuální situace, kdy jsou zavřené školy a platí mnoho zákazů, online lekcím nahrává. „Registrujeme zvýšenou poptávku po možnosti výuky po internetu, zájem o lekce online vzrostl o více než 50 procent. Mimořádný zájem o lekce po Skypu sledujeme zejména ze strany firem, a to i pro větší skupiny. Pro mnoho firem je pauza ve výuce nepřijatelná. Pro nás to není problém, naši lektoři jsou zvyklí na online výuku, stačí dobrá technika,“ říká Simona Škurková, ředitelka jazykové školy Lingua Centrum.

„Pokračovat ve studiu cizích jazyků má i v této nepříznivé době smysl. Je to způsob, jak efektivně využít volný čas zaměstnanců kteří nyní pracují z domova. Pro studenty, kteří mají lekce pravidelně, má jejich online pokračování zklidňující efekt, zůstává to pevným bodem v programu i v době, kdy se všechny akce ruší,“ dodává Škurková.

Výuka online nabízí oproti té klasické mnoho výhod. Jde dělat odkudkoliv a lze ji časově přizpůsobit potřebám studenta. V období karantény je to navíc jediný způsob, jak neztratit návaznost, což je při studiu cizích jazyků velmi důležité.

Tiskovou zprávu, která shrnuje trendy ve výuce jazyků, naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *