Za co firmy utrácejí? Zaměstnanci platí hotely, ale i zlevněné máslo

Ubytování, cesta taxíkem nebo pracovní večeře v restauraci. Právě za to utrácejí zaměstnanci českých firem nejčastěji. Vyplývá to z dat společnosti Direct finance Europe, která firmám spravuje výdaje online. Zaměstnanci díky službě mohou jednoduše a pohodlně platit kartou Mastercard kdekoliv na světě.

Přestože nejčastější platby se podle Direct finance Europe týkají hlavně hotelů, nákupu benzinu, nebo dopravy, najdou se i netradiční případy. „Zaznamenali jsme i platbu, která se opakovala patnáctkrát. Protože jsme měli podezření, že kartu někdo zneužil, prověřovali jsme ji. Nakonec jsme zjistili, že lidé z cukrářské výroby kupovali zlevněné máslo, kterého mohli vzít na jeden nákup jen pět kusů. Tak šli zkrátka do obchodu několikrát,“ vysvětluje COO Direct finance Europe Petr Herzmann.

Jak tvrdí, tu a tam se na kartách objeví i drahé nákupy šperků, nebo semináře za desítky tisíc korun. „Naše služby využívá také firma, která kartou platí tankování a mytí letadel na letišti,“ doplňuje Herzmann.

Direct finance Europe fungují od roku 2013 a zjednodušují život firmám tím, že spravují výdaje jejich zaměstnanců bez papírů a jednoduše. Platebními kartami můžou zaměstnanci pohodlně platit na služebních cestách kdekoliv na světě – u obchodníků i online. Peníze na kartách pak majitel firmy může dobíjet, odbíjet či blokovat online v Direct aplikaci, v reálném čase. Navíc získá rychlý přehled a kontrolu o všech firemních výdajích. „Karty lze bez obav zřídit všem – od skladníků, asistentek až po manažery firmy. Každý může mít svoji osobní kartu, nebo ji může sdílet celý tým,“ doplňuje Herzmann.

Služba navíc usnadňuje život nejen zaměstnancům, ale také lidem v kde účtenky a faktury zpracovávají. „Pokud má člověk naši kartu, stačí zaplatit, účtenku vyfotit do naší aplikace a už není třeba se o nic starat,“ říká Herzmann.

V současné době službu Direct finance Europe využívá více než tisícovka firem, v oběhu má přes dvanáct tisíc karet, na kterých každou minutu v průměru proběhne jedna transakce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *