Rozloučení s prázdninami na Riviéře

Konec prázdnin a navazující začátek školního roku pro mnohé děti nebývá nejradostnější událostí. Díky akci Rozloučení s prázdninami, kterou pořádá společnost STAREZ – SPORT, a. s., si však mohou toto období osladit. Druhý ročník velkolepého zakončení letní sezóny přinese v sobotu 31. srpna a v neděli 1. září na koupaliště Riviéra zábavný program pro celé rodiny. Ty zde zdarma najdou kulturní i sportovní vyžití a budou si moci ještě naposledy užít vodních radovánek.

„Konec prázdnin a s ním spojený návrat výuky bývá nejen pro děti jedním z nejdůležitějších přelomů roku. Proto bychom rodinám rádi nabídli možnost se odreagovat a zároveň symbolicky završit léto,“ oznámil Martin Mikš, generální ředitel společnosti STAREZ – SPORT, a. s.

„Celý víkend bude koncipován tak, aby byl zaměřený zejména na rodiny s dětmi – od těch nejmenších až po odrostlejší. Je důležité, aby rodiny měly v Brně dostatek příležitostí ke společným aktivitám a trávení času pohromadě,“ sdělil Petr Hladík, první náměstek primátorky města Brna. „Pokud jsou tyto příležitosti navíc spojeny s aktivním pohybem, tím lépe. A týká se to nejen podobných jednorázových akcí, celá naše sportoviště se snažíme uzpůsobovat tak, aby byla vstřícná směrem k rodinám. Jsme rádi, že se to nejen na Riviéře daří. Rodinu totiž považujeme za základní prvek společnosti,“ dodal. Právě organizace Brno – Město pro rodiny se na pořádání Rozloučení s prázdninami podílí. Rodinná politika přitom není směřovaná pouze na rodiče a jejich malé ratolesti, ale myslí i na starší členy rodiny. Také pro seniory byla během letní sezóny na Riviéře připravena celá řada programů na rozptýlení.

Sobotní program akce odstartuje v 11 hodin vystoupení herce, mima, výtvarníka a scénáristy Michala Nesvadby, kterého děti znají především z Kouzelné školky. Ve 12 a 14 hodin předvede své umění taneční skupina Magic Free Group. V 15 hodin přijde na řadu improvizovaná show TOT, do níž herec Tomáš Měcháček zapojí děti i dospělé. Následovat bude od 17 hodin koncert pop-rockové skupiny So Fine v čele s charismatickým zpěvákem Gedem Maloneym z Liverpoolu.

Nedělní program zahájí v 11 hodin taneční studio Street Soul, po němž bude následovat působivé představení Aqua et Ignis o věčném souboji ohně a vody v režii vědeckého parku Vida! Od 13 hodin předvede své kouzelnické triky Ondřej Sládek, ve 14 hodin se bude žonglovat a od 15 hodin přítomné rozproudí taneční hrátky s Honzou Onderem a Stardance show s DSP Kometa Brno. Zábavné odpoledne vyvrcholí v 17 hodin koncert slovenského zpěváka Martina Haricha.

„Naším cílem je oslovit co nejširší škálu potenciálních návštěvníků a nabídnout jim plnohodnotné vyžití, takže vedle hlavního kulturně-zábavného programu budou připraveny rovněž rozmanité sportovní aktivity a atrakce pro děti,“ zmínil Mikš.

Děti si budou moci dopřát tetování nebo malování na obličej, vyřádit se na skákacím hradě či se zúčastnit workshopů s bavičem Michalem Nesvadbou a kouzelníkem Ondřejem Sládkem. Pro drobotinu budou připraveny speciální hrátky pro nejmenší, starší si budou moci vyzkoušet různé sportovní vyžití včetně paddleboardingu nebo aquazorbingu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *