Na cestu s expedicí Tatra kolem světa 2 se vydá už 60 přispěvatelů. Navštíví Mongolsko, Kyrgyzstán i Jižní Ameriku

Stát se na týden až dva členem unikátní expedice a projet s ní kus Mongolska, Kyrgyzstánu či Jižní Ameriky. To je jedno z největších lákadel crowdfundingové kampaně projektu Tatra kolem světa 2 na HitHitu. Devět dní před jejím koncem se na dobrodružnou výpravu speciálně upraveným vozem Tatra vydá 60 zájemců. Z vytyčené částky už totiž organizátoři vybrali 95 procent.

Cílem kampaně projektu Tatra kolem světa 2 na stránkách Hithit je získat formou veřejné sbírky část prostředků na uskutečnění velkolepé výpravy, která potrvá 3 roky a organizátoři během ní ujedou na 270 000 kilometrů po 69 zemích světa. Za finanční podporu pak mohou lidé získat různé odměny spjaté s chystaným projektem. Kromě pohledu z cest či sběratelského dřevěného modelu Tatry si tak lze zajistit účast na výpravě do vybraných destinací, mimo jiné do Tádžikistánu, Íránu či Mongolska.

Právě o přímou účast na expedici je mezi lidmi největší zájem. „Balíčky zajišťující účast na výpravě se prodávají nejrychleji. Přibližně v polovině kampaně jsme proto počet nabízených míst navýšili, rozhodli jsme se s sebou zájemce vzít také na cestu po Jižní Americe,“ řekl Petr Holeček, organizátor projektu. „Myslím, že lidi láká zejména vidina netradičního zážitku,“ doplnil kolegu cestovatel Marek Havlíček. K výpravě po vybraných zemích se mohou podporovatelé připojit za příspěvek ve výši od 30 do 60 tisíc korun.

Pro jednoho nejštědřejšího zájemce však organizátoři připravili i specialitu, a to účast na celé první etapě. „Zatím napjatě čekáme, zda se najde parťák, který se k nám připojí na celou první etapu. To znamená, že s námi během devíti měsíců procestuje Evropu a Asii, od Prahy až po Vladivostok,“ vysvětlil Havlíček. Tuto jedinečnou možnost zakladatelé projektu nabízí výměnou za příspěvek 600 002 korun.

Crowdfundingová kampaň na Hithitu poběží ještě 9 dní a zbývá v ní vybrat necelých 100 000 korun z celkové částky 2 222 222 korun.

Plán cesty

  1. etapa (rozsah 9 měsíců, cca 70 000 km a 22 zemí)

Česko – Slovensko – Maďarsko – Slovinsko – Chorvatsko – Bosna a Hercegovina – Černá Hora – Albánie – Makedonie – Řecko – Bulharsko – Turecko – Gruzie – Arménie – Ázerbájdžán – Írán – Turkmenistán – Uzbekistán – Tádžikistán – Kyrgyzstán – Kazachstán – Mongolsko – Rusko

  1. etapa (rozsah 5 měsíců, cca 40 000 km a 8 zemí)

Chile – Argentina – Paraguay – Brazílie – Bolívie – Peru – Ekvádor – Kolumbie

  1. etapa (rozsah 8 měsíců, cca 80 000 km a 10 zemí)

Panama – Kostarika – Nikaragua – Honduras – Salvador – Guatemala – Belize – Mexiko – USA – Kanada

  1. etapa (rozsah 9 měsíců, cca 80 000 km a 29 zemí)

JAR – Lesotho – Svazijsko – Namibie – Botswana – Zambie – Malawi – Tanzanie – Rwanda – Uganda – Demokratická republika Kongo – Republika Kongo – Gabon – Kamerun – Nigerie – Niger – Benin – Togo – Ghana – Burkina Faso – Mali – Mauretánie – Senegal – Gambie – Sierra Leone – Maroko – Španělsko – Francie – Německo – Česko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *