Hobbymarket Kinekus utržil v Česku za první rok provozu 23,5 milionu korun

Tržby hobbymarketu Kinekus, který spadá pod maloobchodní Družstvo CBA, za první rok provozu dosáhly 23,5 milionu korun. Oproti srovnatelným prodejnám na Slovensku, odkud tato franšíza pochází, se jedná o 30 % lepší výsledek. Družstvo CBA proto po Šumperku plánuje expanzi i do menších obcí. V příštím roce by pak chtělo spustit i e-shop s průmyslovým zbožím.

Šumperský hobbymarket Kinekus, který je součástí Družstva CBA, překročil za první rok svého fungování na tržbách hranici 20 milionů korun. Za 12 měsíců od otevření je eviduje ve výši 23,5 milionu. Veškeré zisky přitom investoval zpět do prodejny. „První zisk očekáváme až po dvou letech fungování, tedy ve druhé polovině příštího roku,“ uvedl předseda Družstva CBA Roman Mazák.

Dosavadní výsledky podle něj ukazují mimořádný úspěch. V porovnání s nově otevřenými prodejnami Kinekus na Slovensku, které jsou podobné ať už z hlediska velikosti, spádovosti obyvatel či velikosti města, jsou tržby šumperského hobbymarketu o třetinu vyšší. „Předčilo to i naše původní optimistické odhady. První měsíce letošního roku navíc naznačily postupné zvyšování obratu a další rozšiřování povědomí o značce v Šumperku,“ sdělil Mazák. Prodejnu podle statistiky Družstva CBA navštívilo od zahájení provozu přes 70 tisíc zákazníků, průměrná hodnota nákupu přitom přesáhla 400 Kč.

Družstvo CBA plánuje na dosavadní úspěšné výsledky navázat otevřením dalších prodejen s průmyslovým zbožím. „Určitě půjdeme nejen do dalších okresních měst, ale i do menších obcí. V tuto chvíli právě v nich připravujeme stavbu dvou prodejen. Máme koupené pozemky a předpřipravené projekty. Bude se jednat o 600 metrů čtverečních prodejní plochy a spádovost zhruba 10 tisíc obyvatel. Otevřít bychom je chtěli do dvou let,“ uvedl Mazák.

Dalším velkým krokem v této oblasti by pak mělo být spuštění e-shopu s průmyslovým zbožím. „Bude se jednat o významný krok. Chceme, aby vše bylo perfektně připraveno, spuštění e-shopu proto v tuto chvíli plánujeme na jaro příštího roku. Pokud by se to podařilo spojit s druhými narozeninami prodejny, bylo by to více než symbolické,“ doplnil Mazák.

Kinekus je jednou z největších franšízových sítí na Slovensku, kde má více než desítku velkých průmyslových prodejen. Na českém trhu působí od konce loňského května, jeho jediným franšízorem je v tuzemsku právě Družstvo CBA. Ve svém sortimentu má zahrnuto přes 15 tisíc položek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *