Státní veterinární správa v Karlových Varech slaví 50 let. Oslavy doplní výstava obrazů dětí z SOS dětských vesniček

Měsíční výtvarné snažení dětí z SOS dětské vesničky v Karlových Varech jde do finiše. Obrazy na téma svět zvířat mohou až do 26. října vidět všichni návštěvníci karlovarské krajské knihovny, kde jsou vystaveny. Obrazy vznikly při příležitosti 50. výročí založení Ústřední veterinární správy v České republice a 50. výročí Státní veterinární správy v Karlových Varech. Díla, která získají nejvíce diváckých hlasů, budou na konci měsíce odměněna hejtmankou kraje.

Spoluprací s SOS dětskými vesničkami se Státní veterinární správa rozhodla oslavit své letošní významné jubileum. „Letos slavíme důležité výročí nejen v Karlových Varech, ale i v celé České republice. V roce 1967 byla založena Ústřední veterinární správa ČR a také Státní veterinární správa v Karlových Varech“ řekla MVDr. Mária Slepičková, Ph.D, ředitelka odboru KVS SVS pro Karlovarský kraj.

Děti, které služeb neziskové organizace využívají, nejprve na začátku září navštívily přednášku na téma ochrany přírody a zvířat, následně se pak mohly zapojit do výtvarné soutěže. V té představí svoji verzi „světa zvířat“.

Výsledné obrázky jsou nyní k vidění v prostorách karlovarské Krajské knihovny. „Podařilo se nám získat 21 obrázků od dětí ze všech služeb, které nabízíme. Návštěvníci teď budou mít měsíc na to, aby rozhodli, které obrázky je zaujaly nejvíce,“ komentuje Mgr. Dagmar Roučková, regionální ředitelka pro Karlovarský kraj, SOS dětské vesničky. Ve čtvrtek 26. října poté za přítomnosti hejtmanky kraje a generálního ředitele Státní veterinární správy proběhne slavnostní vyhlášení výsledků. Úspěšné děti v kategoriích 3-7 let, 8-12 let, 13-18 let získají hodnotné ceny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *