Netradiční dárek mamince? Dojměte ji oblohou, vezměte na výlet nebo potěšte stejným šperkem

Druhá květnová neděle již tradičně patří všem maminkám, které tento den slaví svůj svátek. Pro jejich děti to obvykle znamená věnovat pozornost výběru dárku, který zásadní ženu jejich života potěší. Mnoho lidí vsadí na klasiku a každoročně maminku obšťastní květinami nebo bonboniérou. Existují však také originálnější způsoby, jak mamince vyjádřit svou vděčnost a lásku. Zkusili jste už vymyslet třeba zážitkový výlet? Darovat společný kurz kreslení? Vytvořit rodinný strom nebo tisk noční oblohy ze dne, který je pro maminku významný? Pojďme se podívat na další tipy!

Tip 1: Dojměte noční oblohou významného dne

Jedinečným a rozhodně emotivním dárkem, který má šanci maminku dojmout, je personalizovaný plakát noční oblohy ze dne, který je pro ni něčím významný. Vybrat můžete například datum jejího narození, svatby, pokud je stále spokojeně vdaná, nebo například oblohu ze dne, kdy se stala vaší maminkou. Tento dárek nabízí nejen krásu hvězdného nebe, ale především je originální připomínkou momentů, které pozitivně formovaly maminčin život.

Tip 2: Zabodujte rodinným stromem nebo digitálním fotorámečkem

Přestože se dnes většina maminek v digitálním světě a komunikaci orientuje, málokterá neocení něco hmatatelného, co souvisí s jejími milovanými. Variantou na půl cesty mezi klasickým fotoalbem a fotkami na sítích může být třeba digitální fotorámeček, který může mamince pravidelně aktualizovanými fotografiemi rodiny každý den její milované připomínat. O něco klasičtější variantou je pak pečlivě sestavená fotokniha s rodinnými obrázky. Originálním dárkem pro maminku může být i pěkně sestavený rodinný strom, který přehledně zobrazuje jednotlivé generace rodu a jejich vzájemné propojení.

Tip 3: Ozdobte se stejným šperkem

Pokud je vaše maminka klasik a ráda o sebe pečuje, určitě nešlápnete vedle s kvalitním šperkem. Pokud chcete darovat mamince šperk, určitě dbejte v první řadě na ryzost kovu a kvalitu zpracování. Zaměřte se zejména na to, aby neobsahoval nikl. Ten patří mezi silné alergeny a pokud by na něj byla maminka citlivá, nepříjemné kožní reakce by nošení šperku znemožňovaly,“ radí Dominika Šťovíčková z české šperkařské značky USHI, která nabízí stříbrné šperky bez obsahu niklu. „Zajímavou variantou dárku od dcery jsou pak například stejné náušnice pro obě, jako neustálá připomínka propojení a vzájemné blízkosti,“ dodává Dominika Šťovíčková.

Tip 4: Nadchněte společným výletem

Mnoho lidí dává před hmotnými dárky přednost zážitkům. Pokud víte, že vaše maminka patří mezi ně, dejte si práci a naplánujte zajímavé putování. Společně strávený čas a nově vytvořené vzpomínky mohou být totiž neocenitelným dárkem. Můžete vzít maminku na místo, které pro ni má speciální význam, nebo tam, kam se vždy chtěla podívat. Je maminka turistka srdcem i duší? Vyrazte společně na hory a zdolejte nový vrchol. Miluje maminka cestování? Pokud máte možnost jí to dopřát, vezměte ji třeba na víkend do některé z krásných evropských metropolí. Další zajímavou možností je podniknout individuální prohlídku některého historického českého města s průvodcem. Velmi příjemné pak může být spojit putování s gastronomickým zážitkem – udělejte si třeba výlet do některé z vinařských oblastí a potěšte zde své chuťové pohárky. Pokud je maminka sportovkyní, můžete takové putování skloubit i s projížďkami po cyklostezkách mezi vinicemi.

Tip 5: Podpořte maminku v zahradničení, malování i čtení

Patří vaše maminka mezi ty, kteří pěstují nějakého koníčka? Pak máte napůl vyhráno. Ať už je vášnivou čtenářkou, zapálenou malířkou, zkušenou zahradnicí nebo třeba ráda plete, téměř není možnost šlápnout vedle. Darujte jí něco, co ji v její oblíbené aktivitě podpoří. Co takhle pořídit mamince kvalitní plátno pro nový obraz, případně jí darovat společný malířský kurz se zkušeným lektorem? Nejen, že se bude věnovat aktivitě, kterou miluje, ale bude se jí věnovat spolu s vámi. Maminka zahradnice určitě ocení zajímavá semínka nebo kvalitní náčiní. Knihou od oblíbeného autora nebo pěknou pletací přízí pak také určitě zabodujete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *