Vánoční inspirace pro váš interiér. Vdechněte svému domovu sváteční vzhled

Vánoce jsou spojeny nejen s vůní cukroví a purpury, ale i se snahou zkrášlit interiér domácnosti ve svátečním duchu. Naše kreativní snažení však mohou zkazit nevzhledné radiátory, na kterých se už podepsal zub času. Máme pro vás tip, jak rychle, jednoduše a levně renovovat starý radiátor, aby ladil s vánoční výzdobou. 

Zútulnění domova a vytvoření vánoční atmosféry nemusí být náročné. Stačí se nechat inspirovat novými trendy, barvami, moderním designem a kreativními nápady. Pokud budeme věnovat pozornost detailům v interiéru, můžeme vykouzlit příjemnou vánoční atmosféru. 

Zapomeňte na tradiční červenou a zlatou 

Trendy se neomezují pouze na svět módy, ale pronikají i do vánoční výzdoby. Každý rok nás obchody lákají množstvím barevných i originálních ozdob. Jednou je v kurzu zlatá, podruhé červená a někdy zase stříbrná. „Letošní Vánoce nám přinášejí osvěžující změnu v podobě elegantní bílé a tajemné fialové,“ představuje trend letošních Vánoc bytová aranžérka Jana Štěpánková. „Takže ať už zvolíte jemnou bílou, nebo se necháte unést hlubokými odstíny fialové, můžete si být jisti, že vaše vánoční dekorace bude držet krok s nejnovějšími trendy,“ doplňuje Štěpánková. 

Modernizaci radiátoru zvládnete sami za pár minut 

Vhodným výběrem barev a doplňků je možné vytvořit harmonii mezi moderním designem a vánoční tradicí. I takové detaily, jako je starý nebo oprýskaný radiátor, mohou celkový vzhled interiéru pokazit. To však ještě neznamená, že neexistuje jiná možnost než nový nátěr nebo výměna radiátoru. „Pokud je radiátor funkční a má pouze šrámy či odřeniny, můžeme ho velmi rychle zrenovovat namontováním nové přední desky a výměnou všech viditelných částí,“ uvádí Luboš Rydlo, produktový specialista ze společnosti KORADO, která je největším českým výrobcem ocelových otopných těles. I méně zdatní kutilové zvládnou výměnu čelní desky sami, protože její instalace je velmi snadná. „Připevní se bez jakéhokoliv vrtání, lepení či šroubování, a to pomocí háčků a magnetů, které jsou součástí dodávky. Za pár minut je radiátor jako nový,“ popisuje Rydlo postup výměny čelní desky a zároveň doporučuje i videonávod na stránkách společnosti. 

Radiátor, který má styl 

K novému designu radiátoru stačí pouhých deset minut času. Touto rychlou renovací podtrhnete celkový vzhled interiéru i vaše vánoční designové snažení. Čelní desky, boční kryty i vrchní mřížky jsou k dispozici ve více než 200 barevných provedeních. „K výraznému oživení interiéru je možné boční kryty i vrchní mřížku barevně přizpůsobit čelní desce, nebo naopak vytvořit výrazný barevný kontrast,“ doplňuje Rydlo možnosti barevných kombinací, kterých může být nepřeberné množství. Navíc je možné přizpůsobit i design desky, protože lze volit mezi hladkou deskou PLAN a deskou s jemnými horizontálními linkami LINE. Pro dokonalý vzhled Luboš Rydlo doporučuje i výměnu bočních krytů a horní mřížky. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *