V květnu startují běžecké závody dm rodinná míle, zapojit se mohou nejmenší děti i prarodiče s vnoučaty

Období od 6. května do konce září se ponese v běžeckém duchu. Společnost dm si totiž ve spolupráci s organizací RunCzech připravila oblíbené běžecké závody pod jednotným názvem dm rodinná míle. Zkrácenou trasu v délce 1,6 kilometru mohou nově zdolávat také prarodiče s vnoučaty, děti již od dvou let věku nebo ti, kteří preferují pěší chůzi. Aktivita si klade za cíl podpořit zdravý životní styl pohybem, utužit rodinu, pobavit se a zasmát. Závody však mají i charitativní rozměr – z každého startovného poputuje 10 korun dětem z dětských domovů prostřednictvím nadace Dobré víly dětem, z. s.

 

Kratší vzdálenost a čtyři koridory podle kondice běžců

 

Po sérii dm rodinných běhů v letech 2014 až 2022 se dm drogerie rozhodla pro změnu. Oproti předchozím ročníkům, kdy závodníci všech věkových kategorií zdolávali trasu v délce přibližně tří kilometrů, se tentokrát poběží kratší varianta. Jak samotný název napovídá, délka bude rámována jednou mílí, což je přibližně 1,6 kilometru. Takto upravená trasa je pro spoustu běžců i nesportovců přijatelnější. „Letošní aktivita sází na propojení sportu, rodiny a zábavy. Díky zkrácení okruhu a rozdělení závodníků na nové kategorie se do běhu mohou zapojit i prarodiče s vnoučaty či nejmenší děti. Společně si mohou naplno užít skutečně mezigenerační program,“ popisuje Jiří Peroutka, manažer komunikace dm. Běh je součástí závodů pořádaných organizací RunCzech, konkrétně v rámci Pražského mezinárodního maratonu, půlmaratonů v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Olomouci a Ústí nad Labem a na závěr je i součástí Mattoni Liberec Nature Runu.

 

Účastníky letošních závodů rozdělili organizátoři do čtyř koridorů a nových kategorií podle kondice běžců, přičemž jednotlivé skupiny budou startovat ve vlnách po třech minutách. Do prvního koridoru spadají děti ve věku od osmi do čtrnácti let bez rodičů, druhý koridor se ponese ve znamení rychlejšího tempa a je určený pro běžce bez omezení věku. Zapojit se mohou také prarodiče, kteří společně s vnoučaty spadají do třetího koridoru, kde postačí pomalejší tempo. Čtvrtá sekce je pak opět určená pro všechny bez rozdílu a ponese se v duchu pohodové procházky.

 

 

dm pro děti: Bambini run a finanční pomoc do dětských domovů

 

Zkrátka však nepřijdou ani nejmenší děti od dvou do sedmi let, pro které je připraven speciální závod Bambini run. „Běžící děti budou mít za úkol chytit maskota, který se bude závodu účastnit s nimi. Běh budou mít zdarma, a navíc získají tričko, startovní číslo a v cíli i čokoládovou medaili,“ doplňuje Peroutka s tím, že dm rodinná míle má kromě zábavy také benefiční rozměr. Závodníci totiž díky své účasti pomohou opuštěným dětem – z každého zakoupeného startovného poputuje 10 korun na pomoc dětem z dětských domovů prostřednictvím nadace Dobré víly dětem, z. s.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *