U Riviéry vyrostlo parkourové hřiště. Areál tak nyní nabízí adrenalin i zábavu

Nové parkourové hřiště u brněnského koupaliště Riviéra je již k dispozici všem sportovním nadšencům. Areál provozovaný společností STAREZ – SPORT, a. s., ve kterém mohou návštěvníci využívat už i workoutové hřiště, tak nyní sportovcům nabízí ještě širší možnosti.

Na Riviéře si návštěvníci budou moci užít ještě více zábavy, a navíc zlepšit svou fyzickou kondici. Vedle stávajícího workoutového hřiště v Areálu dopravní výchovy bylo totiž otevřeno nové parkourové hřiště. Návštěvníci se mohou těšit na nejrůznější překážky z betonových kvádrů, různých druhů hrazd a dalších prvků, které slouží nejen k adrenalinovému vyžití. Projekt byl financován z dotace Odboru sportu magistrátu města Brna a celkové náklady byly vyčísleny na 1,2 milionu korun.

Parkour jako aktivita pro všechny

Parkour je nová, mezi mladými sportovci čím dál populárnější disciplína. Postavit jej vedle workoutového hřiště, které nabízí prvky jak pro děti, tak pro seniory či hendikepované, se jevilo jako výborné doplnění celého komplexu. Tento typicky venkovní sport nevyžaduje žádné speciální vybavení, stačí jen pohodlný oděv. Tím je dostupný i pro úplné začátečníky, kteří se rozhodli pro aktivní životní styl.

Lokalita pro výstavbu byla vytipována cíleně vzhledem k vzrostlé zeleni v okolí a částečnému odstínění. Provoz na hřišti usměrní návštěvní řád, který bude sportovce nabádat k opatrnosti. Začínající parkourista by neměl provádět kousky, které může pozorovat u zkušenějších sportovců, hrozí totiž zranění. I proto jsou v areálu instalovány informační tabule popisující obtížnost různých prvků a aktivit. Na tabulích budou i QR kódy, jejichž prostřednictvím si sportovci mohou prohlédnout cviky ve výukových videích.

Riviéra prochází širší modernizací

Hřiště však není jedinou novinkou, kam mohou Brňané v okolí Riviéry zavítat. V souvislosti s výstavbou protipovodňových opatření vznikne podél koupaliště na levém břehu řeky Svratky cyklostezka, sportovci i veřejnost tak budou moci využívat břeh řeky po obou jejích stranách.

Do začátku letní sezóny 2024 budou v areálu brněnského výstaviště vybudovány parkovací plochy, od nichž povede pochozí lávka přes ulici Bauerovu přímo před vstup na koupaliště, což výrazně zvýší komfort návštěvníků největšího brněnského koupaliště.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *