TURNAJ EUROFANZ SE VRACÍ DO BRNA. PODPOŘÍ RODINY PADLÝCH FOTBALOVÝCH FANOUŠKŮ

„Veškerý výtěžek z turnaje půjde na podporu rodin našich kamarádů, kteří přišli o život ve válce na Ukrajině. Díky sponzorovi GOAL SPORT SOFTWARE bude charitativní turnaj pravděpodobně jedinou amatérskou sportovní akcí na světě, na níž se představí profesionální VAR (videorozhodčí).“ – Marek Fišer, organizátor GOAL SPORT EUROFANZ 2023 

Eurofanz, každoročně očekávaný mezinárodní fotbalový turnaj pro zapálené fanoušky fotbalu, se uskuteční 7. a 8. července v moravské metropoli. 

Turnaj, který v roce 2007 založili fotbaloví nadšenci ve Lvově, se již podruhé uskuteční v České republice. Jako vždy slibuje vzrušující přehlídku fanouškovského ducha, fotbalových dovedností a kamarádství. Eurofanz proti sobě postaví osm nadšených týmů reprezentujících národy a kluby z celé Evropy i ze světa. Letošního turnaje se účastní týmy fotbalových fanoušků Nizozemska, Newcastlu United, SC Heerenveen, Rumunska, Slovinska, Mexika, Ukrajiny a 1. FC Slovácko. Moravský tým letos vystoupí v roli obhájců titulu, z turnaje na slavném stadionu v Lužánkách si v loňském roce odnesl vítězství. 

Letos se turnaj uskuteční v Boby Centru a všechny zápasy se odehrají na nově položeném hřišti s umělým trávníkem. Letošní ročník turnaje je ještě výjimečnější tím, že je do něj zapojen systém video asistenta rozhodčího (VAR) – revoluční technologie, která zajišťuje fair-play a přesná rozhodnutí.

Eurofanz se stane první a možná jedinou amatérskou sportovní akcí na světě, která pro semifinálové a finálové zápasy profesionální systém VAR zavede. Stane se tak díky podpoře hlavního sponzora, brněnské společnosti GOAL Sport Software, jež vyvíjí software ovládající elektronické prvky ve sportovních arénách po celém světě. Stejně jako v loňském roce bude semifinálový a finálový zápas opět přenášen živě, takže fanoušci z celého světa budou moci sledovat atmosféru on-line. 

Pro turnaj Eurofanz jsou na prvním místě hodnoty jednoty a pomoci ostatním. Jelikož se jedná o charitativní akci, poputují veškeré příjmy z turnaje na podporu rodin padlých ukrajinských přátel. Komunita fotbalových fanoušků tak uctí jejich oběť a poskytne finanční pomoc zasaženým rodinám. Turnaj představuje výjimečnou příležitost pro fanoušky z celého světa sejít se, užít si sport, který milují, a přispět na ušlechtilou věc. 

„Jsme nadšeni, že můžeme turnaj Eurofanz již podruhé přivézt do Brna,“ uvedl Marek Fišer, organizátor turnaje. „Letošní ročník slibuje maximálně vzrušující podívanou díky zapojení systému VAR, který Eurofanz povýší na jedinečnou platformu pro amatérský sport. Jsme ze srdce vděčni společnosti GOAL Sport Software za její sponzorský příspěvek a za její závazek zajistit spravedlivý a napínavý turnaj.“ 

Eurofanz zve do Brna fotbalové fanoušky z celého světa, aby se 7. a 8. července připojili k organizátorům a hráčům, jejichž týmy změří na hřišti své síly a předvedou svou vášeň, fotbalový um a neochvějnou podporu. Sejděme se z lásky k fotbalu, oslavme společně ducha přátelství, jednoty a dobročinnosti a uctěme ty, kteří přinesli nejvyšší oběť.  

 Football, fun, friendz – enjoy EUROFANZ! 

Akci pořádá Věříme Zbrojovce, družstvo fanoušků, a koná se za finanční podpory statutárního města Brna, společnosti GOAL Sport Software a Velvyslanectví Nizozemského království v Praze. 

FB událost: https://www.facebook.com/events/565073949142300  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *