Brněnská kluziště za Lužánkami a na Vodově spustí provoz 1. prosince. Otevřena budou do konce února

První prosincový den se v Brně ponese ve znamení otevření kluzišť. V pátek 1. prosince zprovozní městská společnost STAREZ – SPORT, a. s., ledové plochy v areálu za Lužánkami a ve Vodově ulici. Ledové plochy budou pro veřejnost ve všední dny otevřeny od patnácti do dvaceti hodin, ve svátky a o víkendech si budou moci zájemci zabruslit už od deváté hodiny ranní opět do osmé večerní. 

Venkovní areály budou otevřeny během tří zimních měsíců, tedy od prosince až do konce února 2024. Obě kluziště převážně v dopoledních hodinách poslouží jako tréninkové plochy amatérským hráčům hokeje. V rámci výuky je budou moci využívat také školy. Díky zvýhodněným cenám a dobré dostupnosti jde o vhodný způsob, jak žákům i studentům zpestřit výuku tělesné výchovy. Pro hráče hobby hokeje nabízejí obě kluziště i večerní pronájmy. 

Na Vodově bude rozdávat sladkosti Mikuláš, za Lužánkami oslaví advent 

I letos je pro návštěvníky kluzišť připraven doprovodný program plný zábavy. Na největší venkovní kluziště v Brně ve Vodově ulici přijde 5. prosince dětem rozdat sladkosti Mikuláš. V pátek 8. prosince budou obě kluziště v odpoledních blocích dostupná veřejnosti, a to zcela zdarma a bez nutnosti rezervace. Bude se tam totiž konat oblíbená akce Dny sportovišť. Na Kluzišti Vodova bude možné 15. prosince v rámci programu Vánoce na ledě zhlédnout krasobruslařskou exhibici. Naplánované akce završí 17. prosince na lužánecké ploše Adventní bruslení s doprovodným programem. 

Samozřejmostí je v obou areálech možnost občerstvení. V nabídce nebudou chybět nejrůznější teplé nápoje, na své si přijdou i hladoví sportovci. Na obou kluzištích najdou bruslaři zázemí se šatnami a skříňkami. K dispozici budou návštěvníkům také půjčovny bruslí a brusírny. 

Stejně jako v loňském roce si za Lužánkami budou moci hosté půjčit kovové trenažéry pro výuku dětí. Na Kluzišti Vodova se osvědčilo moderní ozvučení ledové plochy, díky němuž si nejen děti užijí při bruslení ještě více zábavy. Vzhledem k tomu, že na tomto kluzišti je kapacita až 340 bruslařů, bude opět k dispozici i druhá pokladna, díky níž fanoušci zimních radovánek stráví delší dobu na ledě než ve frontě. 

Ceníky a další informace o Kluzišti Vodova naleznete zde, o Kluzišti za Lužánkami potom zde. Bruslaři, kteří plánují navštěvovat kluziště pravidelněji, si mohou pořídit čipové hodinky, díky kterým při nabití alespoň jednoho tisíce korun získají slevu dvacet procent na každý vstup. Navíc projdou turnikety bez nutnosti čekání u pokladny. Tyto hodinky lze využít i na dalších brněnských sportovištích provozovaných společností STAREZ-SPORT. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *