Quick Stop Car vstupuje na český trh autoservisů. Do konce roku 2022 otevře 120 servisních jednotek

Řidiči v České republice si v nejbližších měsících všimnou u desítek benzínových pump podstatných změn. Na trh totiž vstupuje franšízová síť autoservisů Quick Stop Car, která plánuje v letošním roce zprovoznit 120 servisních jednotek, které budou instalovány v blízkosti čerpacích stanic. V příštích dvou letech společnost plánuje expandovat také na Slovensko, do Polska a Maďarska.

Primárním cílem společnosti Quick Stop Car je rychlé vybudování čtyř set plně a moderně vybavených, energeticky soběstačných servisních jednotek a pneuservisů u čerpacích stanic pohonných hmot v České republice. Podle plánu by mělo být všech 400 servisních jednotek v provozu do konce roku 2023.

Jsme přesvědčeni, že velká servisní síť, s kvalitním vybavením a kvalifikovaným personálem, cenově položena mezi autorizované servisy a menší garážové servisy, v České republice chybí. To platí jak ve velkých městech, tak zejména v těch menších. Tento projekt tedy hodlá částečně vyplnit stále otevřenou mezeru na trhu. Chceme naši síť rozprostřít rovnoměrně po celé republice, do budoucna bychom rádi vstoupili i do zemí Visegrádské čtyřky,“ říká Marek Zukal, jednatel společnosti Quick Stop Car.

Právě na Slovensku, v Maďarsku a Polsku by mělo do konce roku 2024 vyrůst dalších 170 servisů. „Na slovenský trh bychom měli vstoupit už v druhé polovině roku 2023 a v první vlně zde plánujeme čtyřicet servisních jednotek. V Polsku by jich mělo být zprovozněno do poloviny roku 2024 až sto, v Maďarsku v počáteční fázi zhruba třicet,“ doplňuje Zukal s tím, že v současnosti jedná o podmínkách také v zemích bývalé Jugoslávie.

Jednotky jsou mobilní a energeticky soběstačné

Koncept Quick Stop Caru stojí na servisních jednotkách, které mohou vyrůst během několika dní doslova na zelené louce a přesto jsou schopny nabídnout kompletní servis pro běžné automobily i dodávky. Podle Zukala se jejich servisní jednotky skládají ze dvou vzájemně propojitelných modulů, z nichž v jednom z nich je umístěn zvedák a ve druhém je zázemí moderního autoservisu a pneuservisu. Modul se zvedákem má světlou výšku čtyři a půl metru, aby v něm bylo možno servisovat i dodávky. Celkový rozměr servisu je šest krát osm metrů. Servisní jednotka je s minimálními náklady přemístitelná do tří dnů na jiné místo. Zároveň je díky fotovoltaickým panelům energeticky soběstačná.

LKQ CZ jako hlavní dodavatel servisního vybavení i školitel franšízantů

Špičkový servis je v jednotkách Quick Stop Caru zajištěn díky spolupráci se společností LKQ CZ, která je součástí skupiny LKQ Europe a je největším tuzemským dodavatelem náhradních dílů a příslušenství pro automobilový trh. LKQ CZ bude zároveň Quick Stop Caru pomáhat i v rámci vzdělávání personálu. „LKQ CZ, jako největší tuzemský hráč na trhu s náhradními díly a příslušenstvím pro auto-moto, nabízí komplexní nabídku pro vybavení autoservisů. Je proto přirozené, že naše společnost navázala s novým hráčem při jeho vstupu na autoservisní trh obchodní vztah a stala se jeho dodavatelem. Dalším z důvodů, proč LKQ CZ navázalo spolupráci s QSC, byla potenciální expanze projektu do sousedních zemí, v nichž LKQ operuje. Quick Stop Caru budeme dodávat veškeré garážové vybavení a nářadí potřebné k opravám vozidel, to znamená vše od šroubováku přes vozíky s nářadím, plničky klimatizací, geometrie, diagnostiky až po zvedáky,“ přibližuje formát spolupráce Jaroslav Pospíšil, Director of Technical Sales Division LKQ CEE.

Model franšízy a vzdělávací kurzy zajistí prvotřídní servis pro zákazníky

Nová servisní síť bude fungovat na modelu franšízy. Právě franšízanti budou jednotlivé servisy provozovat na základě smlouvy o franšíze a podrobného manuálu. Zároveň provozovatel bude muset absolvovat základní vzdělávací kurzy a školení u profesionálů v LKQ CZ v rámci platformy LKQ Academy.

Chceme našim zákazníkům nabídnout ty nejlepší služby, proto trváme na tom, že naši provozovatelé musí mít přehled o nejmodernějších trendech v automobilovém prostředí. Každý franšízant každý rok absolvuje minimálně dva nové kurzy ročně a navíc získá zdarma přístup do online verze LKQ Academy. Všechny školící kurzy budou součástí motivačního programu a provozovatel na ně získá výrazné slevy,“ uzavírá Zukal.

Více informací o projektu najdete na webových stránkách www.quickstopcar.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *