Prodej baterií pro notebooky vzrostl o třetinu. Důvodem je home office i online výuka

Zájem o baterie a adaptéry pro notebooky v roce 2021 kvůli pandemii výrazně rostl. Poptávka po akumulátorech do notebooků vzrostla meziročně o 34 %, nákup adaptérů se dokonce zdvojnásobil. Vyplývá to z prodejních statistik internetového obchodu BatteryShop.cz. Za nárůstem zájmu stojí pokračující trend home officů a přetrvávající online výuka. Na zvýšený zájem zvládli reagovat pouze prodejci, kteří se dobře předzásobili, naopak výrobci rostoucí poptávku pokrýt nestíhají. Některé zboží tak u nich z hlediska dodávek nabírá až roční zpoždění.

Internetový obchod BatteryShop.cz, který se specializuje na prodej baterií do mobilních zařízení, zaznamenal v roce 2021 20% nárůst prodejů oproti předchozímu roku. Nejvíce se prodávaly produkty určené pro notebooky značky Hewlett Packard. Průměrná cena prodaných baterií do notebooků loni činila 1 467 Kč, což je jen o 47 Kč více než v roce předchozím.

„Pandemie koronaviru v loňském roce výrazně ovlivnila prodej zboží. Zaznamenali jsme enormní poptávku po produktech určených pro inovaci notebooků. Je jednoznačně patrné, že lidé obnovují starší přístroje a využívají je pro práci či výuku z domova,“ sdělil Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz. „Pandemie ovlivnila také dodávky vybraných produktů vyráběných na zahraničních trzích. Důvodem byly výpadky v přepravě i omezená produkce čínských a vietnamských továren. Například baterie do UPS mají až roční zpoždění v dodávkách. Důležité bylo tedy dobré zásobení skladů. Předzásobení se nám podařilo, a proto jsme ani přes nárůst ceny surovin nezdražovali,“ doplnil Tlapák.

Pro rok 2022 plánuje internetový obchod BatteryShop.cz rozšíření na další evropské trhy. „Již v prvním kvartálu tohoto roku bychom rádi spustili vlastní e-shop v Maďarsku. Dále pak plánujeme rozšiřovat prodejní kanály o marketplace v Polsku, Rumunsku a případně v Německu,“ informuje o nových plánech Radim Tlapák.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *