V březnu prudce vzrostla poptávka po bateriích do notebooků. Letos budou zdražovat o 10 %

Letos v březnu došlo k 62% meziročnímu nárůstu prodeje baterií do mobilních přístrojů. Zejména vzrostla poptávka po akumulátorech do notebooků a adaptérech. Vyplývá to z prodejních statistik internetového obchodu BatteryShop.cz. Za nárůstem prodejů stojí opětovný lockdown a nákup vybavení pro home office. Výrobci baterií pak pro letošní rok hlásí zdražování, lze očekávat nárůst cen akumulátorů asi o 10 %. 

Nejvíce nákupů akumulátorů za uplynulý rok registroval internetový obchod BatteryShop.cz dne
16. března 2021. Oproti loňskému roku e-shop zaznamenal v prvním kvartálu nárůst prodejů o 30 %, v březnu navýšení činilo dokonce 62 %. Nejprodávanějším produktem byla baterie české značky T6 Power do kancelářských notebooků Dell Insprion 15 a Vostro 14.

„Za výrazným nárůstem prodejů stojí uzavření okresů, kdy více lidí přešlo na home office a obnovovali své vybavení pro práci z domova. Proto byla největší poptávka po bateriích do notebooků a k nim příslušných adaptérů,“ vysvětlil Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz, který je předním prodejcem baterií do mobilních přístrojů na českém trhu. „Po vypuknutí pandemie jsme se zároveň potýkali s problémy s dopravou zboží. V prvním čtvrtletí se nám naštěstí podařilo naplnit sklad na požadovanou úroveň, abychom mohli uspokojit veškerou poptávku po našich produktech, která byla enormní,“ doplňuje Tlapák. 

Podle informací od výrobců akumulátorů bude v letošním roce docházet ke zdražování baterií. U článků pro přístroje značky Samsung by mělo dojít k navýšení výrobní ceny o 15 %, v případě článků do přístrojů značek Panasonic a LG by mělo zdražení překročit 10 %.

„Výrobci avizují zdražování článků již od května 2021. Lze tedy očekávat, že koncové produkty budou zdražovat od poloviny letošního roku, kdy se začnou dovážet na český trh,“ upozornil na nový trend nárůstu cen Radim Tlapák z BatteryShop.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *