Direct opět patří mezi nejrychleji rostoucí pojišťovny. Loni nejvíc rostl v pojištění majetku a odpovědnosti

Podle nově vydané statistiky České asociace pojišťoven za loňský rok vzrostlo předepsané pojistné Directu meziročně o 25 %. Díky tomu je třetí nejrychleji rostoucí pojišťovnou. Direct rostl ve všech produktech i přesto, že loňský rok byl v oblasti neživotního pojištění ovlivněný pandemií.

Direct pojišťovna hlásí úspěšný rok. Patří totiž mezi nejrychleji rostoucí pojišťovny, a to ve všech oblastech neživotního pojištění, kde působí. Vyplývá to z čerstvé statistiky vydané Českou asociací pojišťoven. „Podle předepsaného smluvního pojistného jsme celkově meziročně vzrostli o 25 %. Z necelých 1,8 miliardy korun za rok 2019 jsme se loni dostali na více než 2,2 miliardy korun v předepsaném pojistném. Ke konci letošního roku směřujeme ke 2,5 miliardy,“ říká mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Pomohly nové produkty a jednoduchá řešení

Direct nejrychleji rostl v pojištění majetku a odpovědnosti, a to meziročně o 78 %.
V havarijním pojištění pak vzrostl o 28 %, v pojištění podnikatelů o 33 % a v povinném ručení o necelých 23 %. Díky tomu Direct překonal hranici 400 tisíc pojištěných vozidel
s povinným ručením. „V autopojištění jsme loni v květnu spustili nový produkt, o který mají lidé zájem. Líbí se jim například Zlevňující havarijko, u kterého jim každý rok klesá cena pojištění. A v podnikatelském pojištění jsme nabídli jednoduché řešení pro realitní makléře, kteří si museli podle nového zákona sjednat pojištění odpovědnosti. Díky tomu, že u nás měli vše vyřízené online za pár minut, se u nás pojistil každý čtvrtý makléř,“ vysvětluje důvody růstu Maťašeje.

Direct se dokázal přizpůsobit aktuální situaci

Minulý rok i pojišťovnictví ovlivnila opatření týkající se nemoci covid-19. „V Directu jsme měli výhodu v tom, že i před pandemií bylo u nás možné vše vyřešit na dálku. Snažili jsme se i přesto situaci přizpůsobit, pořádali jsme například online konferenci z virtuálního studia pro naše partnery,“ dodává Maťašeje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *