BENSELER expanduje ve východní Evropě

Skupina BENSELER rozšiřuje své aktivity ve východní Evropě. V České republice proběhlo stěhování přidružené společnosti Prove Tech CZ, s. r. o., do větší výrobní haly. Nový závod v průmyslové zóně u Říčan stojí jen kousek od toho stávajícího, nová hala však nabízí výrazně větší výrobní kapacitu. V posledním čtvrtletí letošního roku pak plánuje otevřít pobočku v Polsku. Společnost, která zajišťuje stabilní dodavatelské řetězce v rámci Evropy, tak získává značnou výhodu.

Stěhování jen přes ulici je optimálním řešením pro naše zákazníky, kteří si nemusejí zvykat v podstatě na žádnou změnu, ale také pro nás. Můžeme tak totiž dál plynule pokračovat ve využívání našich logistických struktur, které jsme budovali a vyvíjeli po desetiletí,“ říká Silvio Peschke, který společně s Jiřím Prokopem českou společnost řídí. Skupina BENSELER v Prove Tech CZ drží 70% podíl.

Stěhování do nové haly započalo na přelomu září a října 2020, kdy byla výrobní zařízení na původním místě demontována a následně nainstalována na nové adrese K Borovému 101, Říčany. Výroba se opět rozběhla již zhruba na začátku listopadu 2020. Nová hala je oproti té původní výrazně větší, nabízí přibližně 1 000 m² výrobních a 250 m² administrativních prostor. „Větší zázemí znamená také větší kapacitu, kterou chceme jednoznačně využít pro další růst,“ říká generální ředitel Silvio Peschke.

Provoz v nové hale v Říčanech se nyní zároveň modernizuje. Kromě dvou stávajících zařízení pro termické odstraňování otřepů (TEM) se v současné době instaluje třetí. Jako další proces nabízejí specialisté na odstraňování otřepů elektrochemické obrábění kovů (ECM) a průmyslové čištění dílů. Specialitou v areálu je CNC obrábění, které využívá především tuzemský výrobce automobilů pro výrobu svých přípravků.

Krátké vzdálenosti, stálý tok materiálů

S novými kapacitami a rozšířeným portfoliem zohledňuje společnost BENSELER také aktuální události a vývoj. „Pandemie koronaviru ukázala, jak citlivé jsou dodavatelské řetězce, a to i v našem odvětví – zejména při pohledu do zámoří,“ říká Silvio Peschke. „Díky možnostem, které nám nové sídlo závodu nabízí, můžeme naše zákazníky podporovat různými způsoby, a to i proto, že jsme jim nablízku.“ Právě důraz na krátkou vzdálenost je důležitým aspektem, který je hluboce zakotven v podnikové strategii společnosti BENSELER. Cílem tohoto přístupu je efektivní integrace služeb společnosti do výrobních řetězců zákazníků, což zvyšuje jejich hodnotu. V praxi to znamená, že jsou rozvozové trasy krátké a lze je zvládnout nákladním autem. „Totéž samozřejmě platí i pro vlastní materiálové a surovinové hospodářství. Ani cesty k našim dodavatelům a kooperačním partnerům nejsou nijak dlouhé,“ doplňuje Silvio Peschke. Výsledkem je do značné míry konstantní tok materiálů a zboží bez časových ztrát v kombinaci s trvale vysokou kvalitou výroby a zpracování.

Nová dceřiná společnost BENSELER v Polsku

Blízkost k zákazníkovi a spolehlivé dodavatelské řetězce jsou také důvodem, který vedl skupinu BENSELER k založení dceřiné společnosti BENSELER Polska v sousedním Polsku. V současné době je polská klientela obsluhována z Frankenbergu, což z dlouhodobého hlediska a také s ohledem na strategii internacionalizace společnosti není ideální řešení. První průzkum trhu byl proveden již v roce 2016, nyní byla nalezena vhodná lokalita a nemovitost. V říjnu 2021 by pak měly být pro dceřinou firmu v Opolí nainstalovány první stroje. Zahájení výroby je plánováno na čtvrtý kvartál roku 2021. Portfolio společnosti BENSELER Polska, kterou budou řídit Silvio Peschke a Maciej Grabowski, zahrnuje zpočátku termické odstraňování otřepů (TEM) a průmyslové čištění dílů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *