Vyhledávač čipů pro mazlíčky pomůže obcím najít majitele ztraceného psa okamžitě a zdarma

Po aplikaci do terénu pro odchytové služby, útulky a policii, která pomáhá identifikovat ztracené psy přímo na místě nálezu, přichází společnost Animal Breath s další pomocnou službou. Díky desktopové verzi Animal Breath mohou nyní vyhledávač využít také obecní a městské úřady, a to zdarma a bez jakýchkoli registrací.

Zaběhnutí a následný odchyt psa je pro zvíře i jeho majitele stresujícím zážitkem. Ať už pes skončí v útulku, či v záchytném obecním kotci, důležité je, aby se zpět k majiteli dostal co nejdříve. Obcím, které mají ze zákona povinnost se o nalezené zvíře postarat, usnadňuje od letoška práci povinné čipování psů. 

Háček je ale v tom, že zákon už majitelům psů nenařizuje zapsat identifikační kód čipu do konkrétního registru. I po sejmutí registračního kódu z čipu se tak úředníci nemusí majitele dopátrat,“ vysvětluje zakladatel aplikace Animal Breath Jakub Zajíček.

Právě pro úřady nyní Animal Breath spouští desktopovou verzi nástroje, který doposud sloužil jako mobilní aplikace pro terénní pracovníky. „V současné době připravujeme pilotní projekt o propojení s městem Břeclav, ale obecně (manuálně) službu můžou využít samostatně jakákoli města a obce. Nástroj po zadání identifikačního kódu dokáže prohledat dostupné registry a úředníkům zobrazí informace o majiteli zvířete, případně jeho kontakt,“ popisuje Zajíček.

Vyhledávač najdou zájemci hned na úvodní stránce animalbreath.com. Pro jeho využití není potřeba registrovat se do sociální sítě ani zadávat další údaje. Stejně jako vyhledávací mobilní aplikace do terénu i sociální síť pro zvířata, která pod značku Animal Breath spadá, je služba zdarma.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *