Neomezené volno jako bonus využívají rodiče i cestovatelé. Direct tak posiluje zodpovědnost a důvěru lidí v týmech

Kromě zákonných čtyř týdnů dovolené mají lidé v Direct pojišťovně nárok čerpat volno neomezeně. Sázka na zodpovědnost pracovníků se Directu vyplácí. Průměrně si lidé vybírají tři dny navíc a při organizaci volna se týmy navíc učí lépe spolupracovat.

V loňském i předchozím roce využila možnost neomezeného volna více než třetina pracovníků. „Loni se nám narodilo miminko. Hodně jsem ženě pomáhal v těhotenství, ale delší volno jsem potřeboval také po narození syna, abych mohl trávit co nejvíce času s rodinou. Je perfektní nemuset během roku řešit, kolik dnů už jste vyčerpali a jestli vám zbudou nějaké i na Vánoce,“ chválí si neomezené volno například Josef Buchta z obchodního call centra.

Kromě rodičů je neomezené volno oceňovaným benefitem také u cestovatelů. „Někteří lidé třeba odjedou na několik týdnů do exotických zemí a s běžnou délkou dovolené by jim chyběly volné dny kolem svátků. Další rok ale jedou jen po Česku, a tak tolik volna nepotřebují,“ popisuje HR manažerka Directu Renata Křivánková. I proto podle ní benefit v loňském roce často využili jiní lidé než předloni.

Více odpočinku na konci roku

Loňský dovolenkový rekordman si vybral dvanáct dnů volna navíc. V průměru si ale lidé prodlužovali prázdniny o tři dny. Nejčastěji zájemci využívali volno v posledním čtvrtletí. Neomezené volno čerpali lidé napříč všemi týmy – likvidátoři, IT, marketing i kolegové na pobočkách nebo v klientském centru, kde je organizace času složitější.

Podle mluvčí Directu Nely Maťašeje je podstatné, aby se každý domluvil se šéfem týmu a volno navíc si vybíral s ohledem na možnosti svých kolegů. „Tento benefit tak navíc podporuje autonomii týmů a osobní odpovědnost každého člověka vůči jeho kolegům. Neomezené volno se nám líbí i proto, že díky němu lidé nemusejí mít strach, že jim nezbude dovolená na Vánoce nebo na nenadálé události, jako třeba stěhování,“ dodává Maťašeje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *