Rodiče s dětmi chtějí vyžití přímo u hotelu. Kam zamířit za tou nejlepší rodinnou dovolenou?

Letní dovolená je pro řadu českých rodin událostí, na kterou se těší celý rok a chtějí si ji tak náležitě užít. Dle dat cestovní agentury Invia rodiny s dětmi nejčastěji poptávají pobyty v Turecku, Egyptě, Řecku a Bulharsku. Preferují all inclusive stravování a ubytování v hotelech s dobrým zázemím pro děti. Poptávané jsou tak hlavně resorty s dětskými bazény se skluzavkami, tobogány a dalšími atrakcemi či pestrou nabídkou sportovních aktivit. Velmi oblíbené jsou také klubové hotely, které během hlavní sezóny zajišťují animační programy pro děti v češtině nebo slovenštině.

Rodiny s dětmi tradičně tvoří silný podíl cestovatelů vyrážejících na letní dovolenou. Dle aktuálních dat zaujímají zhruba 60 až 70procentní podíl všech klientů, kteří si zakoupili dovolenou u cestovní agentury Invia. „Nejoblíbenější je Turecko a Egypt, z evropských pak Řecko a Bulharsko. Všechny tyto destinace jsou cenově dostupné, bezpečné, poskytují velmi kvalitní služby a cesta letadlem navíc netrvá příliš dlouho. Tamní hotely nabízejí atraktivní možnosti vyžití pro děti, především pak, pokud patří mezi takzvané klubové hotely. Ty jsou pro dovolenou s dětmi ideální,“ informuje Andrea Řezníčková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia, která je na českém trhu jedničkou v oblasti prodeje dovolené přes internet.

„Rodiny nejčastěji poptávají letecké pobyty s all inclusive stravováním. Před apartmány obvykle dávají přednost ubytování v hotelu, jehož součástí jsou bazény s tobogány, hřiště či dětské kluby. Zvláště, pokud jsou děti malé, upřednostňují pro ně rodiče vyžití přímo v hotelu a jeho nejbližším okolí, na výlety se příliš nevydávají,“ dodává Andrea Řezníčková.

Zlatavé pláže Turecké riviéry

Aktuální hvězdou mezi rodinnými dovolenými jsou pobyty v Turecku. Rodiny vyhledávají zejména atraktivní lokality na Turecké riviéře. Ta láká na zlatavé písčité pláže, pozvolný vstup do moře s příjemně teplou vodou, perfektní plážový servis a kvalitní hotelové resorty. Oblibě napomáhá také příznivá cena zájezdů a krátká doba letu jen kolem 3 hodin. Z hotelů je nejoblíbenější například pětihvězdičkový hotelový komplex Ali Bey Club Manavgat. Hotel leží přímo u písčito-oblázkové pláže a obklopuje jej nádherná zahrada plná palem a osvěžujících fontán, v níž se budete cítit jako v oáze. Děti se mohou vyřádit přímo v hotelovém aquaparku s dětskými bazény plnými atrakcí a skluzavek, pro batolata pak slouží písečný bazén. Sportovní vyžití pro ratolesti zajišťuje dětské hřiště nebo dětské tenisové kurty a další sportoviště, kde si mohou vyzkoušet třeba vodní gymnastiku či lukostřelbu. Samozřejmostí je bohatý animační program, který v letní sezóně probíhá i v češtině.

Tip na rodinnou dovolenou:

Hotel Ali Bey Club Manavgat*****, all inclusive, letecky, od 20 990 Kč, animace v češtině pro děti 4–12 let v rámci dětského klubu Firáček CK Firo-tour (dopolední tvoření, odpoledne hry a soutěže, večerní minidisco, dle destinace tematické dny, seznámení s místní kulturou atd.), více zde

Karibský zážitek v Egyptě

Mezi ideální destinace pro rodinnou dovolenou patří také Egypt. Letadlem se sem dostanete za zhruba 4 hodiny, což by zejména v případě nočních letů měly bez potíží zvládnout i menší děti. Zájezdy jsou cenově dostupné a místní letoviska se mohou pochlubit velmi kvalitními službami. Vyzkoušejte například čtyřhvězdičkový hotel Carribean World v oblasti Soma Bay asi 45 km od populárního letoviska Hurghady. Hotelový komplex postavený v karibském stylu se rozkládá v klidném prostředí, obklopen krásnou udržovanou zahradou a těsně u nádherné písčité pláže s pozvolným vstupem do moře. Součástí komplexu jsou tři bazény, dětský bazén se skluzavkami a tobogánem, dětské hřiště i řada sportovních hřišť, kde se děti mohou zabavit stolním tenisem, plážovým volejbalem a fotbalem, vodním pólem či basketbalem. Za příplatek pak lze využít rovněž služeb potápěčského nebo windsurfingového centra.

Tip na rodinnou dovolenou:

Hotel Carribean World Soma Bay*****, all inclusive, letecky, od 12 990 Kč, animace v češtině pro děti 4–15 let v rámci Mango Clubu CK Exim Tours (minidisko, výtvarné aktivity, sportovní soutěže, hry apod.), více zde

S Řeckem chybu neuděláte

Dlouhodobé oblibě se mezi cestovateli všech kategorií těší také řecké ostrovy, zvláště pak největší a nejnavštěvovanější Kréta. Ta oslní krásnými písčitými plážemi, průzračným teplým mořem a skvělým zázemím. Letecky se sem dopravíte za zhruba 2 a půl hodiny, což v pohodě zvládnete i s batolaty. Ubytovat se můžete v řadě klubových hotelů, které jsou pro rodinnou dovolenou přímo stvořené. Zamíříte-li na jižní pobřeží, kde jsou oproti zbytku ostrova nejpříznivější ceny, navštivte třeba čtyřhvězdičkový hotel Petra Mare ležící jen 800 m od centra nejjižnějšího města Evropy Ierapetra. Hotel leží přímo u krásné dlouhé pláže Long Beach s černým pískem, kterou lemují bary, taverny a obchůdky. Pro děti hotel nabízí dětský bazén se skluzavkami a pirátskou lodí, dětské hřiště a hernu, na pláži si pak za poplatek mohou vyzkoušet řadu vodních sportů.

Tip na rodinnou dovolenou:

Hotel Petra Mare****, all inclusive, letecky, od 22 790 Kč, animace v češtině pro děti 4–14 let v rámci dětského klubu Čedok (aktuálně ve stylu oblíbeného filmu Hotel Transylvania 3, tematické hry, sportovní soutěže, výtvarné aktivity apod.), více zde

Bulharsko plné prosluněných pláží i zábavy

Délka letu kolem dvou hodin, dlouhé písčité pláže, průzračné moře, velmi příznivá cena i skvělé možnosti, jak zabavit celou rodinu. To vše vám nabízí Bulharsko, zvlášť, když zamíříte na populární Slunečné pobřeží. To sice tepe poněkud rušnějším životem, zato však nabízí moderní zázemí s pestrou škálou aktivit. Z klidnějších lokalit lze doporučit například čtyřhvězdičkový hotel DAS Club Sunny Beach ležící půl kilometru od centra města a asi 150 metrů od krásné široké pláže s vyhlášenou promenádou. Děti můžete bez obav nechat řádit v dětském bazénu se skluzavkami či na dětském hřišti a množství sportovišť. S většími ratolestmi si můžete na pláži za poplatek vyzkoušet třeba šnorchlování, windsurfing, vodní lyžování nebo jízdu na šlapadlech. K malým výletům po okolí lze využít turistický vláček, děti jistě nadchne i vyjížďka koňským spřežením.

Tip na rodinnou dovolenou:

Hotel DAS Club Sunny Beach****, all inclusive, letecky, od 14 180 Kč, animace v češtině pro děti 4–15 let v rámci Mango Clubu CK Exim Tours (minidisko, výtvarné aktivity, sportovní soutěže, hry apod.), více zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *