Místopředseda Svobodných Jiří Payne rezignoval na svoji stranickou funkci

Rezignaci oznámil Jiří Payne v sobotu 2. března 2019 na zasedání Republikového výboru Svobodných. Reagoval tak na změny, které ve Svobodných probíhají už od minulého roku. „Už úspěch našich kandidátů v komunálních volbách potvrdil, že lidi nezajímá nějaké plané teoretizování, ale návrh konkrétních kroků, které zlepší jejich život,“ uvedl k tomu předseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Svobodní na zasedání Republikového výboru řešili finální podobu kandidátky a koaliční smlouvy. Své kandidáty a partnery představí strana v nejbližších dnech. „Jdeme do voleb s cílem zisku, nejméně pak zlepšení naší minulé pozice. Lidé se nesmějí cítit v EU bezmocní. Bezpečnost, dvojí standardy, dotace soukromým velkofirmám, byrokracie a nesmyslné regulace – je toho spousta, co je potřeba řešit. Svobodní jsou vždy na straně lidí,“ doplnil předseda Svobodných.

Jiří Payne je bývalým členem ODS, který před deseti lety spoluzakládal Svobodné. Jako důvod své rezignace uvedl, že ve straně nenašel podporu pro své představy o podobě EU. Po rezignaci zůstává i nadále členem strany a vykonává mandát v Evropském parlamentu po Petru Machovi. „Náš program se nemění. Stále věříme ve svobodu lidí. A chceme, aby jim stát nepřekážel, ale pomáhal,“ dodává Roman Kříž, člen Republikového výboru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *