Brněnské bazény čekají o prázdninách rozsáhlé inovace

Horké léto je ideální příležitostí nejen k povyražení u vody, ale také k inovacím některých sportovišť. Zatímco davy rekreantů míří především na otevřená koupaliště, u krytých bazénů se naskýtá prostor k provedení nezbytných úprav a vylepšení, které zvýší jejich kvalitu a tím i komfort návštěvníků.

Do inovací svých areálů se během blížících se prázdnin pustí také společnost STAREZ – SPORT, a. s., která se stará o brněnská městská sportoviště.

„Cílem chystaných inovací není jen vylepšení sportovišť pro potřeby veřejnosti, ale také snížení nákladů na jejich provoz,“ informoval generální ředitel společnosti STAREZ – SPORT, a. s., Martin Mikš. Neustálým vývojem tak prochází mimo jiné portál www.brnoID.cz, který nabízí možnost online nákupu vstupenek na sportoviště STAREZ – SPORT, a. s., což návštěvníkům ušetří zejména případný čas strávený u pokladen.

V nabídce jsou rovněž za účelem vylepšení služeb čipové hodinky, které svým držitelům usnadní nejen přístup do všech areálů, ale výrazně urychlí i odchod z koupaliště Riviéra. Držitelé čipových hodinek například nemusí čekat na vrácení rozdílu z celodenního vstupného a bez čekání pouze projdou turniketem. Hodinky na Riviéře navíc poskytují servis jako například přístup k novým skříňkám na cennosti nebo možnost zaplatit útratu za občerstvení v bufetu Kaskády bez hotovosti.

Největší modernizace čeká bazén Ponávka

Několikatýdenní přerušení provozu si pak vyžádají renovační práce na krytých bazénech.  „Odstávky jsou nutné, abychom sportoviště postupně inovovali a modernizovali jejich prostředí ke spokojenosti zákazníků. Zároveň je třeba odstranit případné neduhy vzniklé většinou nevyhnutelným opotřebením. Všechny odstávky plánujeme tak, aby trvaly co nejkratší dobu a zároveň aby měli návštěvníci možnost využít jiné areály. Léto je tak k provedení potřebných prací ideální,“ podotkl Mikš.

Nejnáročnější přestavbou projde Krytý plavecký bazén Ponávka, kde od konce června do závěru října proběhne rekonstrukce za přibližně 21 milionů korun. „Součástí oprav budou zejména kompletní zateplení budovy, renovace šaten, výměna obkladů a dlažby v bazénové hale a také výměna přelivových mřížek,“ sdělil Tomáš Fiala, investiční ředitel společnosti STAREZ – SPORT, a. s.

Inovacemi projde i plavecký stadion Lužánky

Od začátku července do konce srpna se bude pracovat v Městském plaveckém stadionu Lužánky, který čeká modernizace za zhruba 4,5 milionu korun. V tomto případě se bude jednat o výměnu části potrubí, obnovu fasády a oken ve vestibulu, výměnu dveří na tribunu, zateplení stropu v posilovně, rekonstrukci rozvaděče v dílně, nový elektro přívod pro potápěče, výměnu stopek v bazénové hale a úpravu ozvučení.

Provoz Lázeňského a relaxačního centra Rašínova bude omezen pouze v červenci, kdy se budou konat inovace v celkové částce přibližně 1,2 milionu korun. Chystá se oprava sauny, rekonstrukce osvětlení, oprava výtahu a zabezpečení objektu.

Všechny informace nejen o jednotlivých brněnských sportovištích, ale také o konání různých sportovních akcí na území Brna naleznou zájemci na nedávno spuštěném webu www.sportujemevbrne.cz.

 

sportoviště doba trvání odstávky
od do
Krytý bazén Ponávka 29. 6. 2019 31. 10. 2019
Lázně Rašínova 1. 7. 2019 28. 7. 2019
Městský plavecký stadion za Lužánkami 1. 7. 2019 31. 8. 2019

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *