Zetor Engineering představil v polských Kielcích vozidlo GERLACH. Projekt má pozitivní ohlas mezi odborníky i vojáky

Obrněné taktické vozidlo 4×4 s názvem GERLACH představila na mezinárodním veletrhu obranného průmyslu MSPO v polských Kielcích společnost Zetor Engineering Slovakia. Projekt vozidla nové generace zaujal svým technickým řešením a variabilitou nejen odbornou veřejnost, ale i návštěvníky z řad armády. Důkazem toho je i jeho účast v soutěži DEFENDER 2018, jež se na veletrhu odehrála.

Značka Zetor je v Polsku dlouhá léta populární díky svým traktorům. Zetor Engineering Slovakia chce na tuto tradici nyní navázat i se svým projektem nového vojenského off-roadu, který reflektuje nejnovější požadavky na tento druh vozidla a nebojí se srovnání s konkurencí na dalších třicet let, a který lze na míru uzpůsobit potřebám polské armády.

Projekt GERLACH se v těchto dnech na veletrhu MSPO 2018 ukázal polskému obecenstvu vůbec poprvé. Cílem účasti na akci bylo nejen představit výsledek dvou let práce na vývoji nového vozidla, ale zejména najít v Polsku partnera pro další směřování projektu.

V Polsku aktivně hledáme partnera, s nímž bychom pokračovali ve vývoji a testování vozidla s aplikovanými speciálními požadavky polské armády. Hlavně hledáme takového partnera, který by byl schopen realizovat naši hlavní strategii – vozidlo vyrábět v Polsku za maximálního využití všech možností tamního průmyslu,“ přiblížil obchodní ředitel Zetor Engineering Slovakia Juraj Paľko.

První ohlasy z MSPO 2018 naznačují, že GERLACH je pro polský trh značně zajímavým projektem. Velmi kladných reakcí se projekt dočkal jak od odborné veřejnosti, tak i z řad vojáků, kteří veletrh navštívili. „Zaujalo především technické řešení, variabilita a modularita, které vozidlo nabízí. Polští obchodníci navíc projevili vážný zájem o vývoj a dodávky některých komponent z Polska,“ upřesnil obchodní ředitel společnosti.

O úspěšné prezentaci svědčí rovněž účast projektu GERLACH v soutěži DEFENDER 2018.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *