Poskytovatel mapových služeb TopGis a vývojářská společnost Bio-Nexus se dohodli na převodu kmene zákazníků aplikace CLEERIO pro města a obce

Společnost TopGis specializující se na mobilní a letecké mapování a webové mapové služby se dohodla se společností Bio-Nexus na převodu zákaznického kmene aplikace CLEERIO, jejímž vývojářem je právě Bio-Nexus. Akvizicí TopGis získává rozsáhlé portfolio klientů z řad obcí a měst a zároveň se firmě díky této dohodě otvírá cesta k více než šesti tisícům potenciálních zákazníků a obratům v řádu stovek milionů korun. Cenu i detaily akvizice se společnosti dohodly nezveřejňovat.

TopGis poskytuje různé plošné služby krajům a městům. Obcím dodává prostřednictvím chytrých map GisOnline.cz aplikaci, která umožňuje správu, evidenci a aktualizaci majetku nad katastrální mapou, ortofotomapou a územním plánem ve 3D. „Poskytování mapových služeb prostřednictvím portálu Gisonline.cz pro města a obce je stěžejní součástí našeho byznysu. Akvizice klientů zavedené oblíbené aplikace je pro rozvoj naší společnosti významným krokem, protože získáme významné množství nových aktivních klientů,“ uvedl jednatel společnosti TopGis Pavel Strašák.

Stávajících klientů aplikace CLEERIO se přitom celá transakce výrazněji nedotkne. Naopak jim přibude možnost využívat další služby, které svým zákazníkům TopGis prostřednictvím GisOnline.cz poskytuje. „Jedná se například o využití našich pravidelně aktualizovaných map ČR v nejvyšším rozlišení, mobilního mapování pro správu majetku, analytických nástrojů, přesného měření přímo v aplikaci a pasportizace,“ dodal Pavel Strašák.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *