Klimatizace ENBRA Kryo je možné rozšířit o Wi-Fi modul a ovládat na dálku pomocí mobilu

Klimatizační jednotky Kryo dodávané společností ENBRA je možné dálkově ovládat z mobilního telefonu. Díky rozšiřujícímu modulu je totiž možné klimatizaci připojit k domácí Wi-Fi síti a ovládat ji ze speciální aplikace v mobilu. Pomocí dálkového ovládání přes internet si uživatelé mohou například přesně načasovat vychlazení místnosti před příjezdem z práce případně klimatizaci na dálku zapnout či vypnout. Modul pro pokročilou bezdrátovou komunikaci připravuje ENBRA také pro svá tepelná čerpadla.

K volitelnému příslušenství klimatizačních zařízení ENBRA v současnosti patří i modul pro připojení k Wi-Fi síti. Díky modulu je možné klimatizaci snadno připojit k domácí sítí a ovládat ji ze speciální aplikace v mobilním telefonu. Aplikace pro mobilní operační systémy Android a iOS, která je zdarma ke stažení v obchodech Google Play a Apple App Store, umožňuje nastavovat a sledovat činnosti klimatizačního zařízení na dálku přes internet.

„Uživatel si díky modulu a aplikaci v mobilním telefonu může snadno na dálku nastavit například vychlazení místnosti před návratem z práce či dovolené. Změnit či opravit lze v aplikaci také časovač chlazení a mnoho dalšího,“ popisuje možnosti Wi-Fi modulu Ivo Zabloudil, produktový manažer společnosti ENBRA, která se zabývá prodejem, instalací a servisem otopné techniky. „S Wi-Fi modulem má člověk svoji klimatizaci stále pod kontrolou. To se hodí například v situaci, kdy ji před odchodem z domu zapomene vypnout. Prostě to udělá kdykoli na dálku v mobilu,“ doplnil Zabloudil.

Modul pro připojení k Wi-fi a GSM síti společnost ENBRA připravuje také pro svá tepelná čerpadla. Již nyní je možné tato zařízení doplnit chytrým regulátorem Hi-T. Ten se k místní počítačové síti připojuje klasickým konektorem RJ45 a umožňuje tepelné čerpadlo ovládat pomocí vestavěného webového serveru a vzdáleného webového prohlížeče. Přes webové stránky lze pak sledovat stav tepelného čerpadla a ovládat i časovat jeho činnost. Nový modul však nabídne celou řadu dalších chytrých funkcí.

„Na rozdíl od regulátoru Hi-T umožní nový Wi-Fi a GSM modul monitoring tepelného čerpadla v reálném čase s možností dálkového servisního zásahu nebo aktualizace firmware,“ popisuje schopnosti nového modulu Ivo Zabloudil ze společnosti ENBRA. Kromě monitoringu a dálkových servisních zásahů umožní nový Wi-Fi/GSM modul také zobrazení historie provozu v internetovém prohlížeči pomocí konfigurovatelných grafů. To ocení například energetičtí manažeři či poradci a další profese zabývající se řízením a analýzou úspor energie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *