Druhý ročník řečkovického Folklorního festivalu podpoří tříletého Tomáše, který trpí Duchenneovou svalovou dystrofií

Přemýšlíte, kam vyrazit o víkendu? Vsaďte na kulturu! Ústředí Orel Brno a ústřední kulturní rada Orla bude pořádat druhý ročník Folklorního festivalu. Akce se bude konat v sobotu 19. května 2018 v Brně – Řečkovicích, a to v příjemném prostředí areálu bývalého pivovaru.

Program Folklorního festivalu v Brně-Řečkovicích startuje od 15 hodin. Můžete se těšit na různá taneční vystoupení, jak od těch nejmenších, tak i dospělých. Představí se vám hned několik tanečních spolků, jako jsou například Pampelišky, DFS Fěrtůšek – Orel Strážnice, Šafránek – Orel Obřany, Brněnský Valášek, Orlík – Orel Pozořice, Řečkovická 13, Voničky ze Šardic, Bohunická chasa a další.

Je dobré si připomínat lidové písně a tance. Jsem proto rád, že máme v Orlu hned několik souborů, které se jim věnují,“ říká Oldřich Gardáš, organizátor akce. „Chceme navázat na historii folklorních tanců a orelských tradic. Po úspěšném loňském prvním ročníku jsme se rozhodli v tradici Folklorního festivalu pokračovat,“ dodal Oldřich Gardáš.

Vstupné je dobrovolné a celý výtěžek bude věnován na pomoc malému tříletému Tomáškovi Neméthovi, který trpí Duchenneovou svalovou dystrofií. Jako moderátor se představí Radek Mezuláník.

Občerstvení je zajištěno, neváhejte vzít celou rodinu a užít si krásné sobotní odpoledne.

Více na www.orel.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *