Arval rozšířil svou flotilu o dva nové elektromobily

Elektromobilita v poslední době zažívá rozmach. Společnost Arval CZ proto plánuje v letošním roce rozšířit zastoupení elektroaut ve své flotile. Nově pořídila dva plně elektrické vozy Nissan Leaf, které poskytla do pronájmu společnosti Foxconn. I přes rostoucí poptávku, jež prodlužuje dodací lhůty, Arval do konce roku zastoupení elektromobilů ve své flotile zdvojnásobí.

Jedním z hlavních témat tohoto roku je odklon od naftových motorů a větší využití alternativních pohonů. Přední poskytovatel operativního leasingu, společnost Arval CZ, se tak v letošním roce soustředí na rozšíření nabídky elektromobilů. Elektromobilita aktuálně zažívá rozmach, což lze dokumentovat faktem, že v prvním pololetí roku 2018 bylo nově registrováno více elektromobilů než vozů na CNG. „Na poli elektromobility chceme být letos i v příštích letech více vidět. Cílem bylo mít do konce roku 2018 ve fleetu 20 výhradně elektrických vozidel. Vzhledem k vyšší současné poptávce – a tedy delším dodacím lhůtám jednotlivých modelů – ale očekáváme, že této mety dosáhneme až v příštím roce,“ uvádí Tomáš Kadeřábek, Account Team Leader společnosti Arval CZ.

U firem, které více akcentují dopad své činnosti na životní prostředí a své okolí vůbec, se dá právě o elektromobily očekávat výraznější zájem. Nejde přitom jen o otázku ekologie, ale též o účinnou formu jejich propagace. Zejména u užitkových elektromobilů je však motivem také ekonomická výhodnost provozu takového auta. V rámci rozšiřování nabídky elektrických vozidel předal Arval na konci července dva plně elektrické vozy Nissan Leaf svému klientovi společnosti Foxconn, která je globálním leaderem v poskytování kompletních IT řešení. „Pro Foxconn se v České republice jednalo o pomyslnou první vlaštovku a v budoucnu plánuje postupnou elektrifikaci svého vozového parku. V rostoucím trendu tak hodláme i nadále pokračovat,“ dodává Tomáš Kadeřábek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *