V E.ON Beach Junior Cupu zvítězili fotbalisté SK Dynamo České Budějovice

Vítězem finále druhého ročníku turnaje mládeže v plážové kopané se stali fotbalisté SK Dynamo České Budějovice. Na penalty porazili Hradec Králové 3:2. Vítězný tým získal jako hlavní cenu letní pobyt v Nizozemsku. Finále se letos zúčastnilo 12 týmů včetně holandských hostů. Zápasy se odehrály v energeticky úsporné E.ON Beach Aréně v Praze-Ládví.

E.ON Beach Junior Cup je turnaj pro devítileté fotbalové talenty v plážové kopané. „Celá akce je součástí projektu E.ON Rodinný fotbálek. E.ON dává prostřednictvím fotbalových turnajů a specializovaných letních kempů šanci mladým talentům, kteří se chtějí ve sportu zdokonalit a něco v budoucnu dokázat,“ popisuje Lucie Malkusová z organizačního týmu E.ON Rodinného fotbálku.

V průběhu února se v energeticky úsporných halách v Českých Budějovicích, Praze, Pelhřimově a Brně uskutečnilo osm kvalifikačních kol, jejichž vítězové postoupili až do finálového turnaje. Souboj o mistrovský titul v plážové kopané se odehrál v E.ON Beach Aréně Praha-Ládví, která disponuje vnitřním i vnějším úsporným osvětlením. „Venkovní část areálu je osvětlena vysoce účinnými svítidly Philips Vista. Tato svítidla minimalizují oslnění a díky jejich vlastnostem stačí pro dostatečně kvalitní nasvícení celého areálu pouze 4 kusy,“ vysvětluje Karel Říha z divize Technického rozvoje společnosti E.ON.

Více než sto dětí nastřílelo v letošním finále 236 gólů. „Do finále turnaje, které se odehrálo 4. března, doplnili vítěze kvalifikací dva holandské týmy z klubu HTC Beach Soccer Zwolle. Po poslední kvalifikaci v Brně jsme se rozhodli, že do finále pozveme na divokou kartu i poražené finalisty SK Dynamo České Budějovice a SC Xaverov, kteří si zasloužili ukázat svou sílu,“ řekl Marek Pagač, vedoucí projektu E.ON Rodinný fotbálek.

O samotném vítězi rozhodly až pokutové kopy. Za stavu 2:2 nedokázal Hradec Králové v zápase proti Českým Budějovicím proměnit první ani druhou penaltu. Vítězný tým mladých fotbalistů z Českých Budějovic si pak za odměnu v červenci zajede pro inspiraci na finále nizozemského poháru v plážové kopané dospělých. V rámci pobytu se Jihočeši podívají také do arény Ajaxu Amsterdam a čekat je bude i prohlídka měst či koupání v moři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *