SOS dětské vesničky pomohly na Karlovarsku od začátku roku 139 dětem a nadále rozšiřují preventivní služby pro rodiny s dětmi

SOS dětská vesnička v Karlových Varech – Doubí pomáhá dětem i pěstounským rodinám již téměř 50 let. V současnosti ve vesničce žije 6 pěstounských rodin, které se starají celkem o 15 dětí. Život těchto rodin bude mít v pátek 15. 9. možnost poznat i veřejnost. Nejstarší česká SOS dětská vesnička totiž opět po roce zve na Den otevřených dveří.

Zájemci z řad veřejnosti budou mít možnost prohlédnout si areál vesničky a prostředí pěstounských domů. Potkat se mohou také se zaměstnanci SOS vesničky, kteří představí služby poskytované v kraji a odpoví na všechny dotazy návštěvníků. „Nechceme, aby byla SOS vesnička izolovaná od okolí. V areálu proto rádi přivítáme návštěvníky všech věkových kategorií, které zajímá tematika pěstounství, služeb a fungování SOS DV, ale i ty, kteří chtějí strávit příjemné páteční odpoledne,“ říká Dagmar Roučková, regionální ředitelka pro Karlovarský kraj.

Návštěvníci, kteří v pátek zavítají do karlovarské vesničky, budou mít možnost poznat nejen služby pro pěstounské rodiny. Již od roku 2013 funguje v areálu vesničky též krizové zařízení SOS Sluníčko pomáhající dětem v okamžité nouzi. Od začátku roku pomohlo SOS Sluníčko 35 potřebným dětem.

Desítky rodin se pak dočkaly pomoci díky posílení preventivních služeb v kraji. „Rozšíření sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi SOS Kompas je naší největší novinkou. V rámci něj pomůžeme až 75 rodinám v krizových oblastech Žlutice a Valeč, jimž nabízíme podporu při školní přípravě dětí, pomoc při osvojování finanční gramotnosti nebo s hledáním vhodného bydlení. Případní zájemci o detailní informace o službě se na nás tak mohou při dni otevřených dveří obrátit,“ dodala Roučková.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *