Mše a debaty s byznysmeny – v červnu se v Praze a Olomouci setkají křesťansky smýšlející podnikatelé

V první polovině června se v Praze a Olomouci uskuteční setkání tuzemských křesťansky smýšlejících podnikatelů. Obě akce se budou konat pod záštitou sdružení křesťanských podnikatelů KOMPAS. Setkání zahájí vždy mše svatá, následovaná besedou s odborníky a závěrečným networkingem.

Křesťanští podnikatelé se v hlavním městě a na Hané sejdou letos podruhé, i tentokrát akci pořádá v Česku jedinečné sdružení KOMPAS – Křesťanští Obchodníci, Manažeři, Podnikatelé A Samostatně výdělečné osoby.

„Setkání jsme směřovali na druhý a třetí červnový týden. První se uskuteční 7. června v Praze, druhá akce je pak naplánována na 15. června v Olomouci. Obě setkání mají stejný program – zahájí je vždy mše svatá, následovat bude beseda s odborníkem a konec bude patřit networkingu,“ řekl spoluzakladatel sdružení KOMPAS Jiří Jemelka.

Vybraným odborníkem pražského setkání bude Zdeněk Mrázek, jednatel společnosti Elektroline a.s., zabývající se výrobou tramvajových přestavníků, traťových elektronických systémů či projektování MHD. Zdeněk Mrázek je křesťan a přes 30 let také salesián.

„Pan Mrázek na pražské besedě pohovoří nejen o svých zkušenostech z managementu velké firmy, ale také o kombinaci podnikání a salesiánské spirituality, což jsou dvě věci, které se zdají na první pohled protichůdné. Spolu s ním vystoupí na setkání i jeho brzký nástupce ve firmě Václav Svoboda,“ přiblížil program besedy Jiří Jemelka.

Hlavním hostem olomouckého setkání bude generální ředitel Moravského peněžního ústavu Radomír Lapčík, který v čele této instituce stojí od jejího vzniku v roce 1996. Lapčík je zároveň šéfem nadačního fondu CREDO, který má za cíl šířit a upevňovat křesťanské hodnoty ve společnosti, v charitativní oblasti pak podporuje především rodiny s postiženými dětmi.

O obou setkáních i celém sdružení, které spojuje desítky podnikatelů v Česku, najdete více na www.krestanskypodnikatel.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *