Mareš a Gregor Brzobohatá i Koller se Svěrákem byli “naostro”!

Moderátor a zpěvák Leoš Mareš, topmodelka Taťána Gregor Brzobohatá, režisér Jan Svěrák nebo zpěvák David Koller se vyfotili “naostro”. Na svých sociálních sítích tak podpořili fotokampaň #hlasujunaostro, kterou rozjela internetová hra simulující prezidentské volby.

Hlasuju naostro, hlasujte taky! 😉 Již rok běží projekt Prezident 21, jehož cílem je nalézt kandidáta na prezidenta, na kterém se nejvíce shodneme. Už vás hlasovalo přes čtvrt milionu a v první fázi hry zvítězil Jiří Drahoš. Teď byly však hlasy vynulovány a spuštěna druhá fáze projektu, ve které lze hlasovat už pouze pro potvrzené kandidáty. Proto přijímám výzvu Karla Janečka a hlasuju teď a tady from NYC a NEjsem naostro😜. PS: Jsem teda zvědavá, jak nám to dopadne přátelé… Prosím, buďte soudní… ❤✌,” zveřejnila na svém Instagramu a Facebooku topmodelka a herečka Taťána Gregor Brzobohatá a k hashtagu #hlasujunaostro přidala sexy fotku, jak sedí v kavárně u notebooku a hlasuje online.

Cílem kampaně #hlasujunaostro je totiž přimět veřejnost, aby se zapojila do internetové hry Prezident 21. Ta simuluje hlasování v rámci prezidentských voleb, ale nepoužívá klasicky pouze jeden voličský hlas, nýbrž rovnou čtyři. Z toho jsou tři kladné, a jeden dokonce záporný. Závěrem experimentu má být srovnání výsledků hry a skutečných voleb. Zároveň hra nabízí spoustu informací o oficiálních prezidentských kandidátech, kteří se souboje v lednu zúčastní, a snaží se tak k reálným volbám dostat co nejvíce občanů. Kdokoliv chce kampaň podpořit, může vyfotit originální fotografii, která vystihne název kampaně a zároveň bude daného člověka zobrazovat, jak volí online. K fotce je třeba na sociálních sítích přidat hashtag #hlasujunaostro a nominovat alespoň tři další lidi, kteří by ve hře měli také zahlasovat a opět se u toho vyfotit.

Kromě Leoše Mareše, Taťány Gregor Brzobohaté, Jana Svěráka nebo Davida Kollera se již do kampaně zapojili třeba Martin Vévoda z reality show Robinsonův ostrov, bloggerka a internetová guru Pavlína Louženská nebo autor hry Karel Janeček. Na svých sociálních sítích ji podpořily taky Bára Nesvadbová a Thea Kučerová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *