Firmy si oblíbily střednědobý operativní leasing. Mid Term Rental umožňuje flexibilní pronájem vozu na 1 až 24 měsíců

Arval Mid Term Rental je pronájem vozidel na 1 až 24 měsíců, tedy na kratší dobu, než umožňuje klasický operativní leasing. Služba funguje již přes dva roky a díky velkému zájmu firem je Mid Term Rental úspěšný ve všech zemích, kde byl zaveden, včetně Česka. Firmy oceňují především fakt, že se nemusejí vázat ke konkrétní době pronájmu vozidla, přičemž poptávaný vůz jim je připraven do druhého dne od objednávky.

Rozdíl oproti operativnímu leasingu je u služby především v rychlosti dodání vozu. V případě střednědobého pronájmu Mid Term Rental (MTR) má firma či podnikatel vůz připraven na požadovaném místě nejpozději druhý den od objednání. Zatímco u klasického operativního leasingu si klient při objednání nakonfiguruje vůz dle svých požadavků a pak čeká tři i více měsíců na jeho dodání, u MTR si firma nevybírá konkrétní vůz, ale pouze jeho třídu. „Stejně jako je jednoduché dodání vozidla, je bezproblémové i jeho vrácení. Doba pronájmu, kterou klient uvádí na začátku, je pouze informativní, takže není problém vůz vrátit dříve, nebo si pronájem naopak prodloužit bez jakýchkoliv sankcí,“ vysvětluje Petr Najman, Rental Manager leasingové společnosti Arval CZ.

Služba MTR je určena všem, kdo potřebují mít vozidlo rychle k dispozici a nepotřebují nebo ani nemohou mít přesně určenou dobu pronájmu. Na rozdíl od operativního leasingu není třeba se vázat na předem určené období a vůz může mít firma k dispozici na 1 až 24 měsíců, tedy na kratší dobu, než jakou umožňuje klasický operativní leasing. „Firmy tak mohou využít MTR například pro zaměstnance ve zkušební době nebo při čekání na dodání vozidla dle požadovaných parametrů v rámci operativního leasingu,“ uvádí Petr Najman. „Službu ocení též nově vzniklé společnosti, jež ještě neznají vytíženost svých vozů, případně firmy, jejichž činnost je sezónní. Vyhnou se tak situaci, kdy si zbytečně platí pronájem vozidla, pro které nemají po určitou dobu využití,“ dodává Petr Najman.

Mid Term Rental funguje od července roku 2015 a po více než dvou letech od zavedení využívají firmy střednědobý pronájem stále častěji. „Zatímco na začátku jsme měli jen několik vozů, dnes již v rámci MTR poskytujeme 260 vozidel. Jedná se o velmi úspěšný projekt, a proto jej budeme na základě našich poznatků a požadavků klientů dále rozšiřovat a zlepšovat,“ prozrazuje Petr Najman s tím, že produkt Mid Term Rental je úspěšný ve všech zemích, kde ho společnost zavedla. Arval CZ je přitom v tomto projektu dokonce nejúspěšnější, díky čemuž školí pracovníky z ostatních zemí. „Služba loni dokonce získala ocenění jako nejlepší produkt v kategorii Full Service Leasing v devátém ročníku ankety Fleet Awards,“ dodává Petr Najman.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *