Češi využívají Velikonoce k cestování. Míří k moři i do evropských metropolí

Prodloužené volno, které Čechům přineslo loňské zavedení nového státního svátku, využívají Češi k cestování. Z aktuálních údajů cestovní agentury Invia vyplývá, že Češi letos využívají velikonoční svátky k cestování více než v loňské sezóně.  Největší zájem je o zájezdy do přímořských destinací, populární jsou ale i prodloužené víkendy po Evropě.

Preference českých turistů se o velikonočních svátcích liší. Jedna skupina cestovatelů využívá volna k delší dovolené u moře a vyráží do zemí, kde i na jaře panují tropické teploty. Mezi nejvyhledávanější destinace tak patří Egypt, Spojené arabské emiráty, ale i Kapverdy nebo Kanárské ostrovy. Dovolenou do těchto zemí volí téměř polovina turistů, kteří se o velikonočních svátcích rozhodli vycestovat s cestovní kanceláří.

Druhá skupina turistů poté volí spíše kratší výlety v rámci Evropy. Populární jsou zájezdy do Maďarska, kde turisté vyhledávají především návštěvy termálních lázní. Celkem 7 % cestovatelů volí také výlety v rámci České republiky, vyplývá to z poptávky klientů cestovní agentury Invia na období velikonočních svátků. Mezi další populární evropské destinace pak patří Francie a Itálie, které volí shodně 7 % turistů cestujících o Velikonocích do zahraničí. „V rámci Evropy cestují turisté nejčastěji do hlavních měst. Například Paříž nebo Řím patří na jaře dlouhodobě k velmi žádaným metropolím,“ doplňuje Michal Tůma marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je jedničkou na českém trhu v oblasti prodeje dovolené přes internet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *