Leasingová firma Arval má za sebou úspěšný první kartál, zvýšila počet svých vozidel ve full service leasingu

Jedna z největších tuzemských leasingových společností Arval CZ dosáhla historicky nejlepších kvartálních výsledků. Za první čtvrtletí letošního roku zvýšila počet svých vozidel ve full service leasingu o 1.532. Aktuálně spravuje už necelých 17.000 vozidel, z toho více než 15.000  právě formou full service. Podle dat České leasingové a finanční asociace jde o nejvyšší produkci ve full service operativním leasingu mezi firmami na trhu.

Celkově Arval v 1. čtvrtletí letošního roku navýšil svůj full servisový fleet, který spravuje více než 700 klientům, o 6 procent a meziročně se tak jedná o více než dvojnásobný nárůst. „Arval je na trhu 13 let a po celou dobu roste. Může to znít jako klišé, ale pro nás je to velmi důležité, Především vidíme, že věci, které děláme, děláme dobře a byť některé kroky k udržení rozsahu a kvality služeb nejsou jednoduché, tak ve finále později nesou své ovoce,“ uvedl k výsledkům za první čtvrtletí Jiří Solucev, obchodní ředitel leasingové společnosti Arval.

Podle něj se firmě nejvíce dařilo v segmentu menších a středních firem, kde je stále velký potenciál pro růst operativního leasingu jako takového. „Naše společnost se ale zaměřuje na všechny segmenty možné oblasti obchodu, průmyslu a služeb bez ohledu na velikost vozového parku,“ uvedl Solucev. Doplnil také, že Arval má aktuálně rozjednaných i několik větších projektů. Pokud se uskuteční, pomohou firmě obhájit loňské výjimečné výsledky, kdy společnost rostla téměř 24 procent.

Zájem klientů na trhu je zejména u operativního leasingu. „Je to vidět i na meziročních výsledcích, kdy podíl operativního leasingu na celkovém leasingu movitých věcí, meziročně vzrostl na 58 procent. Celková produkce full service leasingu byla za 1Q 6.552 dopravních prostředků, strojů a zařízení, celkově pak v operativním leasingu 10.046 a to je významně více ve srovnání s finančním leasingem (3.527),“ dodal Solucev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *