Kočárky Stokke dosáhly nejvyššího hodnocení nezávislého časopisu dTest

Nezávislý časopis Dtest hodnotil v jednom ze svých posledních testů dětské kočárky. V hodnocení se na nejvyšších dvou příčkách objevily produkty norské firmy Stokke. Kočárek Trailz získal v hluboké variantě 76% a ve sportovní 70% hodnocení. Kočárky byly při testu podrobeny praktickým zkouškám, které musejí rodiče absolvovat v běžném životě každý den. Testovala se ale také bezpečnost, odolnost i chemická nezávadnost kočárků.

Šest dobrovolníků z řad rodičů a tři experti testovali kočárky v laboratoři, ale také v běžných situacích jako: jízda na chodníku i mimo něj, překonávání překážek, pohyb na nerovném povrchu nebo v úzkých prostorech. Hodnotilo se také, jak praktická je manipulace, úpravy, skládání i rozkládání kočárku včetně umisťování dítěte do kočárku. V kategorii bezpečnosti získaly testované kočárky Stokke 100% hodnocení. Hluboký kočárek Trailz získal v dalších třech kategoriích (nežádoucí látky, ergonomie a nákupní košík) vždy více než 90 %.

Běžný provoz klade na materiály a konstrukce kočárků velmi vysoké nároky, proto je třeba neustále vylepšovat výrobní postupy. Značka Stokke si je toho vědoma a kromě bezpečnosti se zaměřuje také na používání kvalitních netoxických materiálů,“ dodal Lukáš Fiala ze společnosti FunBaby, která je výhradním distributorem značky Stokke. A právě přítomnost nežádoucích chemikálií byla jednou z kategorií, kterou vyhrály kočárky tohoto norského výrobce. Odborníci zkoumali v laboratoři zejména přítomnost nebezpečných polycyklických aromatických uhlovodíků (PAH), které patří k potenciálním karcinogenům. Jedině u produktů dvou výrobců se nenašla žádná přítomnost PAH, přičemž jedním z nich byla právě společnost Stokke.

Kromě výše uvedených kategorií se výzkumníci z dTestu zaměřili také na snadnou přepravu kočárků v autě nebo praktičnost v podobě úložného prostoru, do kterého by se měl vejít běžný nákup. Celkem se testu podrobilo 10 kočárků od různých výrobců ve sportovní či kombinované verzi. Sportovní kočárky jsou vhodné pro děti, které se umí samy posadit a vydržet vsedě bez opory. Kombinované jsou spojením sportovních a hlubokých kočárků a někdy můžou být doplněné také o autosedačku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *