Jak vybrat správný šperk pod stromeček? Maminkám perly, tatínkům hodinky, prarodičům retro šperky

K Vánocům chceme svým nejmilejším věnovat osobité dárky, které potěší a budou jim dlouho sloužit. Sázkou na jistotu jsou šperky, které v sobě spojují krásu a hodnotu. Nemusíte se u nich navíc omezit pouze na partnera či partnerku, věnovat je můžete také rodičům, prarodičům či dětem.

Rodičům dárky nadčasové: maminkám perly, tatínkům hodinky

Přestože i šperky podléhají módním trendům, některé doplňky jsou nadčasové a hodí se do každé doby. Maminku zcela jistě potěší jednoduché perlové náušnice, které využije pro každodenní nošení i slavnostnější události. „Perly jsou totiž střídmým nadčasovým kouskem, který neztrácí na hodnotě ani v době, kdy se obecné trendy nesou na vlně punku a extravagance,“ říká Irena Dubovská z klenotnictví Presence. „Tatínkům zase pořiďte hodinky s vyměnitelným řemínkem, který může přizpůsobit dle příležitosti,“ dodává Dubovská.

Babičkám a dědečkům retro předměty

Dárky prarodičům bývají obvykle největší oříšek. Přitom i jim zvládnete pořídit vhodný dárek v klenotnictví. Dědečkům i babičkám udělají radost retro dárky, které je přenesou v čase a zprostředkují příjemné vzpomínky na mládí. Zatímco dědečky například potěší kapesní hodinky, babičky krásné zdobné brože, které můžete pořídit ve vintage stylu.

Pro partnerky masivní šperky či minimalistické hodinky

Krabička se zásnubním prstenem začíná být v posledních letech častý způsob, jak využít vánoční příležitost ke stvrzení lásky. I pro ty, kteří nechtějí partnerku žádat o ruku, je vhodný dárek šperk. „Letošní trendy například nahrávají masivním a extravagantním šperkům, naopak v oblasti náramkových hodinek vládne minimalismus. Velkým hitem sezóny je růžové zlato a u hodinek barevné odstíny lesních plodů,“ doplňuje Irena Dubovská z klenotnictví Presence.

Líbit se chtějí i ti nejmladší

Pokud vám děti začaly probírat šperkovnici, pravděpodobně nastal čas pořídit jim jejich vlastní kousek. Dětem obecně stačí pořídit tradiční jednoduchý šperk – náušnice či náramek pro dívky a řetízek s iniciály pro chlapce. Po rozbalení takového dárku se vaše děti budou cítit výjimečně a vy tím podpoříte slavnostního ducha Vánoc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *