Návštěvnost Aqualandu Moravia se v minulém týdnu zvýšila o 25 %, můžou za to jarní prázdniny

Nejmodernější český akvapark Aqualand Moravia zaznamenal v době jarních prázdnin od 23. do 28. února zvýšení návštěvnosti o více než 25 %. V daném termínu měli prázdniny žáci na brněnsku a v polovině Prahy. Zájem Brňanů byl v uplynulém týdnu 3krát a Pražanů 2krát vyšší než v týdnu předchozím. Návštěvníci nejvíce využívali gigantické atrakce typu Supercreater, tobogány či venkovní geotermální bazén. Asi třetina lidí navštívila také saunový svět.

Podle aktuálních údajů pasohlávského akvaparku Aqualand Moravia klesla v uplynulém týdnu jarních prázdnin průměrná délka pobytu návštěvníků o přibližně 1,3 hodiny. Ze statistiky tedy vyplývá, že v době vyššího počtu jihomoravských klientů tvoří akvapark pouze součást denního programu, zatímco v případě akcentu vzdálenějších okresů představuje spíše celodenní návštěvní cíl. V příštím týdnu předpokládá akvapark posun statistik ve prospěch pražských návštěvníků, jelikož čekají jarní prázdniny druhou část Prahy. Do akvaparku však jezdí často i lidé ze Slovenska či Rakouska.

„Zvýšení počet návštěvníků ze Slovenska teprve očekáváme, neboť západní část Slovenska, pro kterou jsme velmi lukrativní vzhledem ke krátké dojezdové vzdálenosti, má prázdniny až v týdnu od 2. 3. Očekáváme však, že v toto období bude slovenská klientela tvořit až 40 % všech návštěvníků akvaparku,“ potvrdil trend Petr Pavlacký, ředitel největšího českého akvaparku Aqualand Moravia, který nově jako jediný český akvapark nabízí možnost využít i v zimě venkovní geotermální bazén. Rakušané již mají vlnu jarních prázdnin za sebou. V únoru se návštěvnost z Rakouska, zejména z oblastí severně od Vídně, oproti lednu zvýšila až na čtyřnásobek,“ doplnil Pavlacký.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *